Last news in Fakti

5 Юли, 2015 15:32 1 004 0

ЕС: Няма да има нови членове в “Нормандската четворка“

  • нормандска четворка-
  • сащ-
  • ес-
  • донбас-
  • криза

Включването в състава на „Нормандската четворка“ за регулиране на ситуацията в Източна Украйна на нови членове, в частност САЩ, не е целесъобразно, заяви за РИА Новости пожелал анонимност високопоставен европейски дипломат. Според него съществуващият формат е оптимален, защото Германия и Франция поддържат добри отношения както с Русия, така и с Украйна.

В момент приоритет било изпълнението на договорените Мински споразумения за мирно регулиране на конфликта в Донбас, а не включването на нови членове.

Срещу включването на САЩ в „Нормандската четворка“ се изказа в края на юни заместник-министърът на външните работи на Русия Алексей Мешков. Той даде интервю за австрийския вестник Der Standard, в което намекна, че Франция, Германия и Украйна консултират позиции с Белия дом за конфликта в Донбас.

Бившият украински президент Виктор Юшченко вече лансира тезата за включването на САЩ в „Нормандския формат“, който се появи след срещата през юни 2014 г. на лидерите на Германия, Русия, Украйна и Франция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА