Last news in Fakti

7 Юли, 2015 08:46 719 0

Бивш правосъден министър на САЩ: Възможна е сделка със Сноудън

  • сащ-
  • ерик холдър-
  • едуард сноудън-
  • подслушване

Бившият министър на правосъдието на САЩ Ерик Холдър изрази мнение в интервю за Yahoo News, че властите в САЩ могат да сключат сделка с бившия сътрудник на американските специални служби Едуард Сноудън, което предполага възможността от завръщането на Сноудън в САЩ и намаляване на срока на затвор срещу сътрудничество със следствието.

„Благодарение на разобличенията на Сноудън ние всички сега сме в съвършено друга ситуация“, заявява Холдър и добавя, че „действията на Сноудън са предизвикали необходимите спорове в обществото“. Според Холдър има определени основания за „решение, което в окончателен план да удовлетвори всички“.

Ерик Холдър напусна поста министър на правосъдието през април т.г. По-рано той завяваше, че властите изключват възможността от смегчаване наказанието на Сноудън, който е обвинен в разгласяването на секретна информация.

По данни на Yahoo News евентуална сделка със следствието предполага „връщане на Сноудън в САЩ, признаване на вина по едно от обвиненията и затвор от 3 до 5 години срещу пълно сътрудничество с правителството“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА