Last news in Fakti

7 Юли, 2015 14:28 1 230 0

Франция ще направи всичко възможно, за да запази Гърция в еврозоната

  • манюел валс-
  • франция-
  • гърция

Това бе заявено от френския премиер Манюел Валс

Франция ще направи всичко възможно, за да запази Гърция в еврозоната - 1
Снимка: БТА/AP

„Франция ще направи всичко възможно, за да запази Гърция в еврозоната, защото евентуалното нейно излизане ще е прекалено рисковано.“ Това бе заявено от френския премиер Манюел Валс, цитиран от Би Би Си.

„Основата за сделка съществува“, заяви той преди свикването на спешната среща на Еврозоната.

Въпреки това Германия вече се е обявила срещу всякакъв вид безусловно отписване на гръцкия дълг. Министрите от Еврозоната призоваха Гърция да представи своите нови предложения за постигане на сделка, след като гръцките граждани отхвърлиха на референдум спасителния план, предложен от кредиторите.

Вчера гръцкият премиер Алексис Ципрас проведе среща с лидерите на партийно представените партии в страната и днес сутринта замина за Брюксел, където трябва да представи новите предложения на страната за постигане на евентуално споразумение.

Неговият план включва търсенето на възможност за орязването на 30% от дълга на Гърция, който се изчислява на 323 млрд. евро.

В същото време се разбра, че гръцките банки ще останат затворени във вторник и сряда.

Финансовите министри от Еврозоната ще се срещнат днес, преди срещата на върха в групата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: