Last news in Fakti

9 Юли, 2015 10:00 1 138 0

Папа Франциск започна обиколката си в Боливия с чай от кока

  • папа франциск-
  • кока-
  • боливия-
  • франциск

Той се пие за по-лесно адаптиране към високата надморска височина

Папа Франциск започна обиколката си в Боливия с чай от кока - 1
Снимка: БТА/AP

Папа Франциск започна обиколката си в Боливия с изпиването на специално питие, направено от листенца кока, съобщи „Time”.

За своя полет до Ла Пас, столицата на Боливия, на папата е  бил сервиран чай от лайка, анасон и кока. Той се нарича тримате и се използва, за да може човек да се адаптира към много високата надморска височина в града, пише „Гардиън“.

Коката е основно съставно средство в кокаина, като е забранена с конвенция на ООН през 1961 г. Тя обаче е много разпространена култура за отглеждане в Боливия, като много земеделци дъвчат листенца кока, използвайки ги за лек стимулант, подобен на кафето и като лекарство срещу някои болести.

Боливийският министър на културата Марко Мачикао заяви, че папата специално е поискал да му бъдат предоставени някои листенца кока, които да дъвче по време на посещението си в един от анклавите в Андите. Възможно е той да го прави и за да покаже уважение към местните традиции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА