Last news in Fakti

21 Юли, 2015 19:15 1 604 0

Испания: Съдът на ЕС да реши за Uber в Европа

  • uber-
  • съдът на ес-
  • такси-
  • решение
Съд в Испания е поискал от Съда на Европейския съюз (ЕС) да се произнесе "какъв тип компания е Uber". Това ще позволи на местния иберийски съд да забрани или не  приложението UberPop, предаде EU Observer. 

Говорителят на Uber Марк МакГан призна, че се води дело срещу компанията. Решението на Съда на ЕС се очаква до септември 2016 г. 

Франция спря приложението, а двама от ръководителите на компанията в Париж ще бъдат съдени в края на септември. 

В средата на март Окръжният съд на Франкфурт наложи забрана за  извършване на транспортни услуги чрез приложенията  за смартфони Uber и UberPOP.

Всяко нарушение на забраната ще бъде наказвано с  глоба от 250 000 евро. В началото на юли КЗК наложи 4 глоби на обща стойност 200 хиляди левана двете фирми, които предлагат в България услугата за превози Uber.

Едно общоевропейско съдебно решение до голяма степен би решило съдбата на Uber в Европа. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА