Last news in Fakti

29 Септември, 2015 10:42 1 011 0

Uber: ВАС не се е произнесъл по същество

  • uber-
  • вас-
  • продължават

Компанията продължават битката

Върховният административен съд тепърва трябва да се произнесе по същество по нашата жалба срещу решението на КЗК. Това съобщиха от Uber в отговор на вчерашното съобщение на КЗК и уточниха, че „в момента разглеждаме изявлението на КЗК относно услугата ни UberX“.

Десетки хиляди хора вече избраха Uber като безопасен, надежден и достъпен начин за придвижване из града. Ползите от услугата ни за споделени пътувания наскоро бяха потвърдени и от проучване на Асоциация „Активни потребители“. Резултатите са поредното доказателство, че Uber е по-добрата алтернатива по цена и което е по-важно - по качество.

Наличието на повече избор е от огромна полза за обществото като цяло, дори и да създава затруднения на съществуващите конюнктурни интереси. По-големият избор винаги води до по-добро качество и по-ниски цени на услугите, се казва в съобщението на компанията.

Оттам припомнят, че редица антимонополни органи в Европа, включително във Франция, Германия, Италия, Норвегия, Дания и Финландия, призоваха за реформи на остарелите транспортни регулации, които не са в интерес на потребителите.

Uber вече са информирали Европейската комисия за решението на КЗК, тъй като вярват, че то нарушава законите на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА