Last news in Fakti

28 Юли, 2015 17:56 7 075 4

Взривиха газопровод в Турция

  • турция-
  • взривиха-
  • газопровод

Съмненията падат върху Кюрдската работническа партия

Мощна експлозия през тази нощ е прекъснала преноса на газ по газопровода между Турция и Иран, съобщи „Хюриет“.

Експлозията е станала в източната турска провинция Агри. Това бе заявено от министъра на енергетиката в Турция – Танер Йълдъз.

„Експлозията причини пожар, но ние успяхме да го загасим бързо. Транспорта на газ ще продължи, когато тръбата бъде изцяло поправена.“, заяви Йълдъз.

Никоя организация не е поела вина за взрива, но има все повече подозрения, че зад него стои Кюрдската работническа партия (ПКК).

Турският премиер Ахмет Давутоглу заяви, че неговата страна ще продължи с военните интервенции срещу организацията, докато тя не се обезоръжи напълно. Сепаратистката група е обвинявана за множество инциденти през последните седмици.

Така и въоръжени лица застреляха турски военен командир в късните часове на вчерашния ден. Инцидентът се случи в източен район на Турция с преобладаващо кюрдско население. Все още никой не е поел отговорност за случилото се. Съмненията обаче отново падат върху ПКК. През последните две седмици двама турски полицаи бяха застреляни в същия регион, като от организацията поеха отговорност за стореното. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссс

    0 1 Отговор
    те първа ще ядете хурката от пкк....с кой акъл възобновихте враждата с тях незнам доста ще боли
  • 2 WarInside

    0 1 Отговор
    И тук ще дойдат и ще ни по.ерът.щото и на нас много ни знаят балалайките
  • 3 Дошо

    1 0 Отговор
    Кой ще дойде бе?Тука става въпрос за кюрдите не за ИД.
    Кюрдите тепърва ще дават зор на турчолята.Според някои анализатори Турция може да се разпадне.А дано викам аз.
  • 4 сссс

    1 0 Отговор
    кюрдите имат да си го връщат на турците повече от българите дори
    досега примирието беше политическо но турция почна да нанася удари по кюрдското население в сирия вместо да бори идл..

    а кюрдите са си бойци щом с голи ръце отидоха в сирия в гр кобане и се справиха с главорезите ..турците не ги чака нищо добро ако пкк го обърне на терор и партизанска война турция ще плаче много
Новини по държави: