Last news in Fakti

2 Август, 2015 12:20 925 1

Дронове кръжат в опасна близост до самолети в Ню Йорк

  • дронове-
  • ню йорк-
  • летище-
  • самолети-
  • сащ-
  • терористична атака-
  • опасно

Според американските власти дроновете могат да се превърнат в смъртоносни оръжия

Дронове кръжат в опасна близост до самолети в Ню Йорк - 1
Снимка: БТА/ AP

Американските власти алармираха за летящи дронове над летище „Джон Ф. Кенеди“ в Ню Йорк.

Според Министерството на вътрешната сигурност на САЩ (Homeland Security) е възможно летящите обекти да бъдат използвани за терористични атаки.

Полицейските служители в страната са били информирани, че дроновете могат да бъдат „използвани като оръжия“.

Салваторе ДиПейс - служител в контратерористичния отдел към нюйорската полиция - сподели пред CBS: „С обикновен дрон за няколко хиляди долара и монтиран експлозив могат да бъдат убити много хора”.

Той предупреди също така, че терористични групировки като Ислямска държава могат да превърнат обикновени дронове в смъртоносни оръжия.

В петък пилоти на два самолета съобщиха на диспечерите, че са забелязали летящи дронове край тях.

В следобедните часове пилот на JetBlue е видял дрон по време на заход към пистата на летището, а около 17:00 часа местно време друг пилот съобщи, че е забелязал дрон на 30 метра под самолета.

CBS.com припомня, че е забранено дроновете да летят на над 120 метра височина, а също така и в радиус от 8 километра от летищата в страната.

Властите предупредиха, че дроновете мога да повредят двигателите на самолетите, както и да нанесат други щети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    С тия дронове като детски играчки всякакви драконовски мерки за контрол на багажа и пътниците по летищата се обезсмисля.Достатъчно е малко след края на летището докато самолетът не е набрал още достатъчно височина да се издигне дрон в който да се блъсне.