Last news in Fakti

6 Август, 2015 11:04 1 138 1

Корупцията пак застига Никола Саркози

  • никола саркози-
  • вила-
  • почивка-
  • корсика

Завръщането на политическата сцена във Франция на бившия президент Никола Саркози може да бъде помрачено от пореден корупционен скандал, съобщават френските медии.

В момента се разплита афера около негова семейна почивка в Корсика. Никола Саркози заедно с жена си Карла и тяхната дъщеря Джулия е почивал в луксозна вила, чийто наем на седмица за август е близо €34 200 .

Отпуската на Саркози беше разкрита от сатиричния седмичник „Канар аншене“.

Той дори пише, че бившият държавен глава е лобирал чрез свои познати да получи отстъпка в цената. Изданието не влиза в подробности дали почивката на Саркози заедно със съпругата му и дъщеря им е платена лично или от „приятел“.

Собственикът на луксозния комплекс Пол Канарели обвини медиите, че разпространяват неверни и противоречиви информации. Предприемачът се ограничи само да посочи, че семейството на бившия президент е наело обикновен имот, който не разполага с лукс.

От своя страна сп. „Гала“ пише, че Саркози в момента трудно би отговорил на избирателите си, които все по-често са принудени да свиват своите бюджети в условията на буксуваща икономика на Франция.

Саркози вече даде заявка за участие в президентските избори през 2017 г. Неговата партия спечели проведените миналата година местни избори във Франция.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    0 0 Отговор
    Едно куче като се научи да яде кокошки няма файда от него,че и политиците са така.Затова като направи един мандат да си ходят,иначе стават изпечени крадци,и лъжци.
Новини по държави: