Last news in Fakti

9 Август, 2015 19:37 2 431 1

Американски изтребители F16 пристигнаха в турска военна база

  • американски-
  • турция-
  • изтребители

Те са част от мисията срещу Ислямска държава

Шест изтребителя F16  са пристигнали в турската военна база „Инджирлик“, съобщи BGN News.

В мисията на САЩ в НАТО се подчертава, че „изтребителите се изпращат в подкрепа на военните операции срещу групата Ислямска държава.“.

Освен самолетите, в Турция са пристигнали и още 300 американски военни. През юли Анкара се съгласи да предостави своите въздушни бази, намиращи се в близост до границата със Сирия,  на разположение на водената от САЩ международна коалиция срещу Ислямска държава.

През миналата година бойните групи на Ислямска държава завзеха големи територии в Сирия и Ирак. От тогава международните коалиционни сили нанасят въздушни удари срещу позициите на джихадистите, за да спрат тяхното настъпление. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мишо

    1 0 Отговор
    Те си ги създадоха, сега пък тръгнаха да водят коалиция срещу тях... търсят си повод за война.
Новини по държави: