Last news in Fakti

11 Август, 2015 10:16 2 181 4

САЩ към Турция: Спрете с приятелския огън

  • турция-
  • кюрди-
  • авиация-
  • удари

САЩ са изпратили дипломатическа нота до Анкара, в която протестират, че някои удари на турската авиация са нанесени по бази на Кюрдската работническата партия (ПКК), които се намират до местата, където американски военни инструктори обучават кюрдските сили за борба с Ислямска държава, съобщава телевизия Фокс нюз.

Военната авиация на Анкара нанесе удари по цели на ПКК в кюрдския регион Кандил, при което бяха убити бойци и цивилни граждани. Турция вече припомни, че преди бомбардировките дава 10 минутно предупреждение на съюзниците.

„Ние продължаваме да призоваваме за политически процес между ПКК и Турция“, припомни американският държавен секретар Джон Кърби. Ние ясно посочихме, че очакваме, че Турция ще положи всички усилия, за да се избегнат цивилните жертви и да действа в нормите на международното хуманитарно право, заяви Джон Кърби.

През последните дни редица влиятелни кюрдски политици обвиниха Анкара, че използва Ислямска държава за параван, за да се разправи с кюрдите.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 важното да е Джон

    1 0 Отговор
    Джон Кери е държавен секретар, а Джон Кърби e говорител на Държавния департамент. Не че за журналистите в тоя сайт точността някога е имало значение.......
  • 2 аз

    1 0 Отговор
    И ИД отправили послание към САЩ: Спрете с приятелския огън!!!
  • 3 draivermen

    1 0 Отговор
    те пьк самите американци да погледнат себе си като говорят за приятелски огьн...
  • 4 сссс

    0 0 Отговор
    хаха смятай колко са озверели турските башибузуци и как избиват кюрди щом чак сащ са възмутени ...

    турския башибузук напада и американски ббашибузук ..кучетата сами ще се самоизядат вече хептен са озверели за кръв