Last news in Fakti

10 Август, 2015 08:36 1 450 0

Стрелба по американското консулство в Истанбул (Видео)

  • истанбул-
  • стрелба-
  • турция-
  • сащ-
  • консулство

Районът на инцидента е отцепен

Стрелба по американското консулство в Истанбул (Видео) - 1
Снимка: АП/БТА

Неизвестен е открил стрелба по американското консулство в Истанбул, предаде Би Би Си.

В момента няма данни за жертви или ранени.  Очевидци съобщават, че двама души са открили стрелба по сградата на консулството.  Първоначалните информации бяха за мъж и жена. По-късно Би Би Си съобщи, че нападателите са били две жени. Те след кратка престрелка с охраната на консулството са напуснали мястото на стрелбата, уточняват турски телевизии. Има информации, че една от тях вече е заловена.

Районът на инцидента е отцепен от полицията. По-късно полицията в Истанбул задържа жена, участвала в нападението. Силите на реда издирват нейния съучастник.

Стрелбата става часове след като седмина души бяха ранени при атентат с кола-бомба в мегаполиса. Мишена на нападението беше полицейският участък в истанбулския район Султанбейли.

Разрушена е част от триетажната сграда на полицейския участък. Повредени са съседни сгради и двайсетина паркирани наоколо коли. Експлозията предизвика пожар.

Все още никой не е поел отговорност за бомбеното нападение. То става на фона на растящо напрежение между турските власти и бунтовниците от Кюрдската работническа партия (ПКК). В същия район, часове след бомбения атентат, полицията застреля двама предполагаеми екстремисти. Предполага се, че атентаторът също е загинал.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: