Last news in Fakti

21 Август, 2015 14:41 914 0

Отцепници от СИРИЗА създават нова партия

  • сириза-
  • отцепници-
  • партия

Те ще се отделят от сегашната парламентарна група

Отцепници от СИРИЗА създават нова партия - 1
Снимка: БТА/AP

Отцепниците от гръцката управляваща партия СИРИЗА планират да се отделят и да сформират нова партия, съобщи Би Би Си.

През вчерашния ден гръцкият премиер Алексис Ципрас подаде оставка и остави пътя свободен за нови избори. Това стана,след като той загуби подкрепата на сериозна част от депутатите на своята партийна група, които не са съгласни с договорения нов пакет с мерки и реформи, който бе договорен с кредиторите на Гърция.

Според гръцките медии 25 от депутатите, влезли в парламента като представители на СИРИЗА, ще се присъединят към нова формация, наречена Народен съюз. Тя ще бъде оглавена от бившия енергиен министър Панайотис Лафазанис, който е един от най-големите противници на последната сделка за разсрочване на дълга на страната. Той беше уволнен от Ципрас през миналия месец, когато заедно с други 30 депутата открито се обяви срещу сключената сделка с кредиторите.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: