Last news in Fakti

28 Август, 2015 10:20 975 0

Нова демокрация диша във врата на Сириза

  • сириза-
  • нова демокрация-
  • избори-
  • парламент

В следващия парламент могат да влязат ултракрайни и леви формации

Нова демокрация диша във врата на Сириза - 1
Снимка: АП/БТА

Седмици преди вторите за годината предсрочни избори в Гърция опозиционната Нова демокрация скъсява дистанцията с управляващата доскоро лява Сириза, съобщават местни издания.

Сириза получава 23% от подкрепата на избирателите срещу 19,5% за Нова демокрация, показва социологическото изследване на ПроРота.

В новия парламент да влязат има крайната десница в лицето на Златна зора с 6,5%, Комунистическата партия на Гърция с 5%, Общогръцкото социалистическо движение ПАСОК с 4,5%, центристката Река с 4% и отцепниците от Сириза, обединени от Панайотис Лафазанис в Народно единство с 3,5%.

Изборната бариера в Гърция е 3%. Доскорошните съюзници на управляващите Независими гърци събират около 2%.

Проучването показва, че следващият парламент ще е по-несигурен от последния. На Сириза и на Нова демокрация ще бъде трудно да намери съюзници в новия парламент.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: