Last news in Fakti

24 Август, 2015 15:31 1 503 3

САЩ и Турция започват операция срещу Ислямска държава

  • ислянска държава-
  • операция-
  • турция-
  • сащ
САЩ и Турция започват операция срещу Ислямска държава - 1
Снимка: АР/БТА

Мащабна операция срещу бойците на Ислямска държава (ИД) планират скоро да започнат САЩ и Турция, съобщи министърът на външните работи на южната ни съседка, Мевлют Чавушоглу. „Технически преговорите по този въпрос завършиха вчера (23 август) и скоро ще пристъпим към мащабна операция срещу ИД”, каза той пред Reuters, цитиран от ИТАР ТАСС.

Международната коалиция против ИД беше сформирана по инициатива на САЩ на заседание на НАТО, което се състоя на 4-5 септември 2014 г. в Уелс (Великобритания). Тогава бойците на ИД контролираха близо 25% от територията на Сирия и около 30% от територията на Ирак.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чичо пичо от Шипка

    0 0 Отговор
    На тия о.рани брадясали арабски говеда бойци ли викате бе, колкото на Садам войските бяха бойци. Оф божееееее, боже, боже. Научило се да държи автомат и да стреля без да гледа, забравяйки ,че спусъка може и да се пуска и на тия викате бойци. Бе хайде холам, стига сте ги величали!
  • 2 незнайко

    0 0 Отговор
    Твърде късно е за тази (Мащабна операция срещу бойците на Ислямска държава). Ще трябва да се води война.
  • 3 Alfist

    0 0 Отговор
    остана ли някой доколкова заблуден че да се върже на тая лъжа. САЩ и Турция могат да се бият единствено срещу кюрдите. ИД е тази която се подкрепя и от САЩ и от Турция