Last news in Fakti

29 Август, 2015 12:53 2 409 2

Обама ще е първия президент посетил град зад Полярния кръг

  • обама-
  • президент-
  • полярния кръг
Обама ще е първия президент посетил град зад Полярния кръг - 1
Град Коцебу

Барак Обама ще бъде първият действащ президент, който посещава американска територия зад Полярния кръг, предаде ТАСС от Вашингтон.

Това стана ясно на брифинг за журналисти, посветен на международната конференция за Арктика, която ще се проведе в Анкъридж (Аляска) на 30 и 31 август.

Домакин на конференцията, на която се очакват политици, дипломати, преподаватели, членове на неправителствени организации от 20 страни, ще бъде държавният секретар на САЩ Джон Кери. Очакват се около 450 делегати. Русия ще бъде представена от посланика си в САЩ Сергей Кисляк.

След конференцията Обама ще посети град Коцебу, който се намира зад пределите на Полярния кръг. Градът има 3 284 жители според данни от 2014 година.

Той се намира и много близко до американо-руската граница.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 раптър

    0 1 Отговор
    "Той се намира и много близко до американо-руската граница."
    Днес близо до границата, утре може да е оттатък границата.
    Кой казва че Юкон ще е американска река вечно

    Коментиран от #2

  • 2 сссс

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "раптър":

    Аз казвам, че ще е вечно америкаеска, а Сахалин, Чукотка и Камчатка сащо ще ги сполети съдбата на Аляска . Затова, кът не знаеш не гавкай, Ганчо.