Last news in Fakti

31 Август, 2015 17:39 677 0

56 убити при атака на Боко Харам в Нигерия

  • нигерия-
  • убити-
  • боко харам

Арестувани са 20 високопоставени членове на организацията

56 убити при атака на Боко Харам в Нигерия - 1
Снимка: БТА/AP

Есктремистите от групировката „Боко Харам“ са избили 56 души при атака в Нигерия, съобщи „Гардиън“.

Атаката се е случила в селото Баану, което се намира в щата Борно. Нападението е станало по време на среща на родители с отвлечени от групировката 219 момичета. Те са били отвлечени от местно училище през 2014 г.

От местното правителство предупреждават, че ислямистите се опитват да разширят своята кампания на масов терор.  Новината за атаката бе потвърдена от губернатора на Борно Кашим Шетима.

„Докато аз говоря, в момента останките на всички загинали все още се разлагат по улиците на Баану, защото всички местни е трябвало да избягат от селото, за да спасят живота си.“, заяви Шатима.

Междувременно службата за държавна сигурност на Нигерия заяви, че е успяла да арестува поне 20 високопоставени военни от организацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА