Last news in Fakti

5 Октомври, 2015 10:42 1 740 6

Руски изтребител е нарушил въздушното пространство на Турция

  • самолет-
  • изтребител-
  • турция

Руски изтребител е нарушил въздушното пространство на Турция, съобщава ТАСС, като се позовава на турското министерство на  външните работи.

На 3 октомври, в 12:08 часа, самолет на Руската федерация наруши въздушното ни пространство в района на провинция Хатай, се казва в изявление на турското външно министрество. Самолетът напусна въздушното пространството на Турция и пое в посока Сирия, съпроводен от два турски Ф-16, патрулиращи в района, пише още в изявлението.

Посланикът на Русия в Анкара е бил извикан от министъра на външните работи на Турция Феридун Синирлиоглу и му е връчена протестна нота.

Министърът на външните работи е разговарял с руския си колега Сергей Лавров, както и с ключови партньори от НАТО, се казва още в изявлението на турското МВнР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 раптор

    1 1 Отговор
    Почти съм сигурен, че Су-35, управляван от най-добрия ни пилот(руски) ще унищожи цялата авиация на турската ... Така, че да не се взимат много на сериозно! Турците са много добри общаци, готвачи на кебап, продавачи по чершиите, но авиацията е мнооого далече от тях! Руснаците сме повелителите на небесата и скоро на света!

    Коментиран от #5

  • 2 Умрете рубладжий

    1 1 Отговор
    Почти съм сигурен, че на предстоящите избори ще гласуваш за БС(к)П или АТАКА, комуняга! Трябва да спрете всички да си мислите, че тъпите ушанки имат нещо повече от Калашник и огромни запаси от водка!

    Коментиран от #3, #6

  • 3 раптор

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Умрете рубладжий":

    Завистта е болезнено бреме брат! Аз не съм нито Атакист, нито комунист, аз съм руснак! Имаме с какво да удивим! Споко! Ние както винаги се намираме в технологичния апогей, редом с други развити, основно западни държави...

    Коментиран от #4

  • 4 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "раптор":

    Иванушка,не се прави на Иля морумец,защото Запада е Късчей Безсмертни брат!Чети приказки-там има много акъл за такива като тебе:)
  • 5 шлемник байкалскии

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "раптор":

    Защо скоро ?Несме ли вече провалители на света???
  • 6 водка

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Умрете рубладжий":

    Оказа се, че е оригинална ушанка, което е по-зле и от бесепар и от атакист взети заедно. Всъщност имат само водка, защото така наречения калашников, както и всичко друго от технологичния им потенциал е изкопирано или откраднато.....
Новини по държави: