Last news in Fakti

30 Октомври, 2015 15:56 1 136 0

Броят на убитите слонове с цианид в Зимбабве достигна 60

  • зимбабве-
  • слонове-
  • парк-
  • парк-
  • цианид

Бракониерите са използвали цианид, за да умъртвят слоновете

Броят на убитите слонове с цианид в Зимбабве достигна 60 - 1
Снимка: БТА/ AP

Броят на убитите слонове в националния парк в Зимбабве от края на месец септември достигна 60, съобщи „Ройтерс“.

Паркът в западната част на африканската страна в момента е дома на 53 000 слона.

Рейнджърите са успели да възстановят повече от бивните на убитите животни, но бракониерите са успели да се сдобият с три от тях.

Бракониерите са използвали цианид за убийството на слоновете. Отровното вещество е лесно за снабдяване в страната, защото е широко разпространено в минната индустрия.

През годините бракониерите използваха огнестрелни оръжия и капани, за да убият слоновете, но от 2013 година насам те масово използват цианид.

Националният парк „Хванге“ бе дом на лъва Сесил, който бе убит от американски зъболекар и чиято смърт предизвика вълна от недоволство и възмущение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА