Last news in Fakti

29 Ноември, 2015 17:05 967 3

Еколози протестират с обувки и жива верига в Париж

  • еколози-
  • протестират-
  • париж

Това става само ден преди срещата за климата в Париж

Полицията във Франция разпръсна със сълзотворен газ стотици демонстранти, които образуваха жива верига на „Площада на републиката“, съобщи NBC.

Протестиращите искаха да бъдат взети спешни мерки за ограничаването на ефекта на глобалното затопляне. Това става само ден преди да започне световната среща за климата в Париж. Имаше предварително планиран процес на еколозите, но той не бе разрешен от силите за сигурност в Париж заради мерки за сигурност. Това причини и сблъсъците между полиция и протестиращи.

В същото време повече от 20 000 демонстранти организираха протестна акция в Париж.

Те покриха целия „Площад на републиката“ с обувки в знак на несъгласие с политиката спрямо климата и глобалното затопляне.

Над четири тона" обувки бяха събрани през последната седмица, обясни Ема Руби, помощник-директор на Авааз (Avaaz), световно гражданско движение, което се бори срещу глобалното затопляне.

Протести за климата имаше още в Гърция и Германия.

В срещата за климата в Париж ще участват представители на близо 200 страни. На срещата ще присъстват и близо 150 държавни лидери. Министърът на вътрешните работи на Франция Лоран Фабиус вече заяви, че над 180 страни са дали обещание, че ще вземат мерки за намаляването на парниковия ефект на своя територия. Според него обаче тези обещания няма да доведат до гораничаването на глобалното затопляне до 2 градуса по Целзий

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Зелени , защо не протестирате срещу милионите гладуващи и милионите работещи в нечовешки условия на труд? Всичките сте за разстрел, меркантилни!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бай Коста

    0 0 Отговор
    За атакуващите границите - хуманно отношение и топла супа. За своите граждани - сълзотворен газ. Да ви имам логиката...
Новини по държави: