Last news in Fakti

29 Ноември, 2015 21:22 2 123 2

Турция и Русия да намалят напрежението

  • турция-
  • напрежението-
  • русия

Това бе заявено от генералния секретар на ООН Бан Ки-мун

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун заяви, че е дълбоко обезпокоен от напрежението между Русия и Туриця, съобщи Fox News.

Напрежението между двете страни ескали, след свалянето на руския самолет Су-24 от турски изтребители в началото на тази седмица. Бан говори в Париж, където е за началото на световната конференция за климата, която започва утре.

Той призова лидерите на двете страни да „ограничат напрежението по между си“, докато се борят с Ислямска държава в Сирия.  Според него „напрежението между коалиционни партньори“ няма да е от полза при мобилизирането на глобален ангажимент в битката с терористите. Вчера Владимир Путин подписа указ за налагането на икономически санкции към Турция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 диан

    0 0 Отговор
    не може
    ние ако знаем че има някъде
    христианска държава
    няма ли да я подкрепяме?
    мисюлмани бомбандират християни там
    ние можем да свалим някои самолет
    уж случайно уж летял накриво
    все ще измислим нещо
    че и те си помагат
    мисюлмани са все пак
    само изолация е решението
  • 2 кроко

    0 0 Отговор
    Само изолация и санкции за турция - докато не спрат подкрепата за ИД, никакво сваляне на санкциите. А на ИД като и секнат парите и притока на бойци през турция, много бързо ще и дойде краят , с което ще секне значително и бежанският поток.
Новини по държави: