Last news in Fakti

28 Декември, 2015 20:02 1 111 1

Сръбски политици остават зад решетките за корупция

  • сърбия-
  • корупция-
  • политици
Сръбски политици остават зад решетките за корупция - 1

В Сърбия разплитат корупционната афера. Ключови фигури остават в ареста. Сред тях е и Слободан Милосавлевич, който бе министър на търговията (от 2001 до 2004 г.) в правителството на Зоран Джинджич, така и бившият директор на Агенцията за борба с корупцията от 2009 до 2012 г. Зорана Маркович.

Двамата остават зад решетките за следващите 30 дни. Съд в Белград реши, че само така двамата политици няма да попречат на разследването.

Секретарят на Белград за урбанизацията и строителството Ненад Коматина също остава зад решетките по обвинения за злоупотреби със служебното си положение за облагодетелстване с апетитни строителни разрешителни и имоти.

От събраните до момента данни става ясно, че мрежата е отклонявала пари както от републиканските бюджети на Сърбия и Черна гора, когато са били федерация, така и последвалия бюджет на Сърбия и на местната власт.

Вътрешният министър Небойша Стефанович обяви пред медиите, че е разбита корупционна схема за близо €100 млн. евро.

В изготвяната от Transparency International за корупцията Сърбия заема 78 място по данни за 2014 г.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    0 1 Отговор
    Аматьори, нашите откраднаха 2.5 милиарда и направо трябва да направим парламента затвор. Слагаме оградите раздаваме пижами и до живот.
Новини по държави: