Last news in Fakti

14 Януари, 2016 22:01 1 310 0

Гладът не може да бъде използван като оръжие във войната

  • бан ки мун-
  • гладът-
  • оон

САЩ, Франция и Великобритания отправиха призив за извънредна среща на Съвета за сигурност на ООН

САЩ, Франция и Великобритания отправиха призив за извънредна среща на Съвета за сигурност на ООН, на която да бъде поискана отмяна на обсадите на сирийските градове, намиращи се в бедствено положение, заради липса на помощи и доставки на храна, съобщи ABC.

Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун също призова сирийското правителство и бунтовническите сили да намерят начин за отмяна на обсадите преди започването на мирните преговори, насрочени за 25-ти януари в Женева. Той смята това за мярка за изграждане на доверие. Бан Ки Мун заяви, че хуманитарните партньори са способни да доставят помощи само на малка част от бедстващите 400 000 души в сирийските градове под обсада. В началото на седмицата кервани от камиони с помощи влязоха в бедстващия град Мадая. Там има 400 души, които имат спешна нужда от евакуация.

„Екипите на ООН видяха жени, мъже и деца, крепящи се само на своите кожа и кости. Тези хора бяха напълно отчаяни и за най-малкия залък. Определението заложници е твърде леко за тяхното състояние. Да използваш глада като оръжие във войната е военно престъпление. Трябва да се намери начин за слагането на края на това“, заяви Бан Ки Мун.    


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА