Last news in Fakti

4 Февруари, 2016 08:43 1 367 1

Доналд Тръмп иска преиграване на вота в Айова

  • айова-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • тед круз-
  • президентски избори

Милиардерът обвини съперника си Тед Круз в измама

Кандидатът за президент Доналд Тръмп призова за нови избори в Айова, като обвини победителя на републиканците Тед Круз в измама.

Тръмп посочи факта, че по време на вота от предизборния щаб на Круз обяснявали на избирателите, че съперникът му Бен Карсън планира да се откаже от състезанието, което не е вярно.

От щаба на Круз се извиниха на Карсън, заявявайки, че това е недоразумение.

"Тед Круз не спечели в Айова, той открадна вота. Ето защо всички статистически данни бяха толкова погрешни и Крус събра много повече гласове, отколкото се очакваше. Лошо!", каза Тръмп.

По-рано, той написа в Туитър, че сенаторът от Тексас "незаконно" спечели гласовете на парламентарната група, но по-късно изтри поста си.

Тръмп се позовава и на информация от властите в Айова, че от предизборния щаб на Круз са разпращали листовки преди гласуването, които обвиняват граждани на щата Айова в „изборни нарушения”.

Реакцията на милиардера контрастира с речта му от понеделник вечер, която бе разглеждана като скромно отклонение от обичайния му бомбастичен стил.

От предизборния щаб на Круз не взеха обвиненията прекалено на сериозно. "Реалността просто удари риалити звездата - той загуби в Айова и сега никой не говори за него", коментира шефът на комуникациите в лагера на Круз Рик Тайлър.

Тръмп се класира втори в първото гласуване на партийните събрания в щата Айова.

Следващото гласуване ще е Ню Хемпшир, където гласоподавателите ще направят своя избор за кандидат на Републиканската и Демократическата партия във вторник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 копеле

    1 0 Отговор
    Този Тръмп трябва да стане президент или министър председател на България че тогава може би да стане нещо добро тук.