Last news in Fakti

5 Февруари, 2016 09:32 1 066 2

Бърни Сандърс и Хилъри Клинтън се захапаха в телевизионен дебат

  • бърни сандърс-
  • дебат-
  • хилъри клинтън

Те са основните кандидати за президентската номинация на Демократическата партия

Кандидатите за президентската номинация на Демократическата партия на САЩ проведоха телевизионен дебат, съобщи Би Би Си.

В него участваха основните фаворити за номинацията Хилъри Клинтън и Бърни Сандърс. Събитието се проведе в Ню Хемпшър, където във вторник ще се състоят първичните избори за номинацията. Клинтън определи Сандърс като идеалист, който няма да може да свърши необходимата работа до край, а той заяви, че тя е твърде обвързана със статуквото, за да постигне реална промяна.

Според бившия държавен секретар на САЩ идеите за промени в здравеопазването на Сандърс са твърде скъпи. Тя го обвини и че води нечиста кампания, заради неговите обвинения, обрисуващи я като „джоб на Уолстрийт“, заради множеството дарения за нейната кампания от там. Клинтън настоява, че нейните регулаторни политики ще бъдат по-строги към Уолстрийт.

В същото време Сандърс продължи с линията, описваща го като президент на редовия американец, а не на корпоративните интереси. Той подчерта, че смята, че при по-висока избирателна активност, ще може да привлече гласовете на младите хора. Хилъри Клинтън заяви, че основните нейни приоритети са чистата енергия, законът за достъпни грижи и семейните плащания.

Хилър Клинтън подчерта заплахата, идваща от Русия. Според нея властите в страната се опитват да настройват европейските държави една срещу друга и да преначертаят границите в Източна Европа. Според Сандърс САЩ не могат да действат като световни полицаи. Той смята, че страната трябва да работи в големи коалиции със силните страни в света. Според него в момента основна заплаха произтича от Северна Корея и развиваната там ядрена програма. Той не смята Русия за основна заплаха за САЩ, но изрази безпокойство за действията на страната в Крим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наистина

    0 1 Отговор
    Наистина Хилари е типичен представител на статуквото - разбирай - говорител на корпоративните интереси. А и този рефрен, че Русия заплашва САЩ е по-скоро комичен и много изтъркан. Е, заплашва ги до толкова, че не позволява на американските корпорации да излапат целия свят и това дразни алчните им представители. А този Сандърс изглежда далеч по-нормален и земен.
  • 2 некойси

    0 0 Отговор
    Според мен е все тая кой ще спечели. Предварително са излъчени подборно, няма как случаен човек да попадне там. Последният истински законно избиван президент на Щатите е Кенеди (лека му пръст).
    Сега най-важното е да има шоу и да се създава впечатлението че има възможност за избор.