Last news in Fakti

7 Февруари, 2016 10:33 815 0

Лейбъристите подкрепят оставането на Великобритания в ЕС

  • джереми корбин-
  • ес-
  • великобритания

Техният лидер Джереми Корбин заяви, че иска една социална Европа

Лидеърт на лейбъристите във Великобритания заяви, че в интерес на страната е да остане в ЕС, съобщи Inter Aksyon.

Джереми Корбин е известен с това, че има уклон към евроскептичните идеи. Той заяви, че неговата партия ще повдигне въпроса за една „социална Европа“.

„Нашата партия е ангажирана в запазването на Великобритания в ЕС. Ние вярваме, че това е най-добрия вариант за европейска търговия и сътрудничество. Това е и в най-добър интерес на британския народ. Ние искаме и прогресивна реформа в Европа. Искаме край на натиска за приватизация и дерегулация на обществените услуги. Искаме демократизация и права за работниците. Ние ще настояваме за една социална Европа в рамките на дебатите по предстоящият референдум. Нужно е публично партньорство при дебатите“, заяви Корбин пред активисти в Нотингам.

Неговата реч дойде, след като вътрешен опозиционер заяви, че все още е възможно Корбин да застане зад излизане от ЕС. В момента премиерът Дейвид Камерън се опитва да договори реформи в Съюза. Той се опитва да подсигури оставането на Великобритания в ЕС след планирания референдум по въпроса


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: