Last news in Fakti

8 Февруари, 2016 21:46 948 2

САЩ готови да изпратят ПВО системи на Южна Корея

  • сащ-
  • изпратят-
  • южна корея

Това е отговор на действията на КНДР

САЩ потвърдиха, че ще започнат преговори със Сеул за разполагането на усъвършенствана противоракетна система на територията на Южна Корея, съобщи „Ройтерс“

Това трябва да помогне на страната да се противопостави на нарастващата заплаха от оръжейните възможности на Северна Корея. Още през вчерашния ден Сеул заяви, че ще започне преговори за разполагането на противоракетна система THAAD на своя територия. Това стана, след като Северна Корея изстреля сателит в космоса. Международната общност смята, че това действие е част от система за балистични ракети. От Пхенян обаче твърдят, че тяхната космическа програма има изцяло  научна цел.

„Чувстваме се уверени, че нашата позиция в момента е адекватна на предизвикателството и задачата. Смятаме, че разполагането на ПВО система ще вдигне нивото на увереност на нашите съюзници. Това е важно. Започваме консултации с Южна Корея през тези дни“, заяви говорителят на Пентагона Питър Кук.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    0 2 Отговор
    Айде честито, THAAD се продава като топъл хляб, балъците плащат за уникален боклук пробит още преди създаването си от руските ракети!
  • 2 бу бам

    0 2 Отговор
    ВЪРВИ С ГолЯЯЯМ Пакет Памперси