Last news in Fakti

9 Февруари, 2016 14:31 1 588 6

Германски съд забрани връщането на бежанци в България

  • германия-
  • бежанци-
  • българия

От там определят България като несигурна страна

Германски съд в Саарлуис, провинция Саарланд постанови, че България и Унгария не са „сигурни трети страни“ за бежанците“, съобщи „Дойче веле“.

Това значи, че тези от тях, които на територията на ЕС са се регистрирали за първите на територията на някоя от тези две страни и са на път за Германия, няма да бъдат връщани обратно в тях.

Според решението на съда българското правителство не полага грижи за бежанците и тези от тях, които остават в страната остават без медицинско обслужване и са застрашени от оставяне на улицата.

До делото се стигнало след подаването на жалба от страна на сирийска гражданка, чиято молба за убежище в Германия е била отхвърлена и тя е трябвало да се върне в България. Сега обаче това няма да се случи, защото България е „несигурна трета страна“. В провинция Саарленд има 16 подобни случаи, които могат да бъдат повлияни от съдебно решение.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 adolf

    0 0 Отговор
    Давам на всеки циганин фалшив сирийски паспорт, и еднопосочен билет за Германия.

    Коментиран от #6

  • 2 шенген менген

    1 0 Отговор
    Точно такъв ПР трябва да градим сега на „несигурна трета страна“ за да ни избягват и заобикалят. Явно табелата "Зло куче" върши повече работа от всякави огради, видеокамерки и пр. После германците, като ги превземат нашествениците, ще поискат да имигрират и живеят в една от малкото останали чисти страни, а ние ще им въведем визи за да видят и те малко как се живее зад желязна завеса под робство пардон "съжителство".
    Полезно решение на германския съд дано и други германски съдилища се ръководят по него и да си ги държат там.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "шенген менген":

    Да, и ще наемаме германци, французи, да ни мият чиниите, да берат ягоди и домати. Ще наема на мама,като остарее една шведка да я гледа, an pair, испанка и италианка.......уф майкооооооо, кеф. Оххх, вече се събудих, да отивам на работа, че мултинационалната компания ще ме уволни, пък тез 500лв.заплата, ще ми трябва да платя бързия кредит, който взех, за да си платя вноската за АЙФОНА.
  • 4 Отговор на шенген менген

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "шенген менген":

    Видяла жабата, че подковават коня и тя си подала крака...
    Че кой е толкова луд да дойде да живее в БГ, дори да бяга от война? Няма нужда да градим никакъв ПР, то си е така и всички го знаят.
  • 5 В БЪЛГАРИЯ Е МНОГО ОПАСНО

    1 0 Отговор
    България е БАЛКАНСКА страна- това да не се забравя. Нищо не сигурно.Тука се стреля, бие. Диви балкани. Съвсем правилно е решил германският съд.Тези толкова истрадали бежанци трябва да се подслонят на сигурни места.Ние сме уверени че "ГЕРМАНИЯ ЩЕ СЕ СПРАВИ" и тя го доказва. НЯМА НЕ ИКАМ НЯМА НЕДЕЙ. РАЯ Е В ГЕРМАНИЯ.
  • 6 Бат Саше

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "adolf":

    Ама тук стоят д...а и б...ците. Ходят навън, крадат, просят и пак тук се връщат бълхите ...
Новини по държави: