Last news in Fakti

11 Февруари, 2016 08:48 1 128 3

Американският сенат прие нови санкции срещу Северна Корея

  • сенат-
  • санкции-
  • северна корея

Те са насочени срещу финансирането на ядрената програма на страната

Американският сенат прие въвеждането на нови санкции срещу Северна Корея, заради нарушаване на международното право, съобщи USA Today.

Става въпрос основно за тестове на ядрени оръжия и ракетни технологии. Новите мерки бяха приети единодушно с 96 гласа „За“. Подобно законодателство бе прието и през миналия месец след тестовете на водородна бомба от страна на КНДР. Мерките са насочени срещу ограничаване на достъпа на пари за страната, които й са нужни за разработката на ядрено оръжие и ракетни системи.

В същото време Южна Корея се готви да блокира съвместния индустриален комплекс Кесон. Това може сериозно да ограничи приходите за Пхенян. Напрежението ескалира, след като в края на миналата седмица властите в КНДР извършиха изстрелване на сателит в космоса. Мерките предприети от САЩ предвиждат санкции срещу нарушителите на човешки права в Северна Корея, както и забрана за доставките на луксозни стоки в страната. Очаква се документът да бъде изпратен за подпис на президента Барак Обама.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 112

    0 2 Отговор
    И севернокорейците си го преместиха от единия джоб в другия.
  • 2 911

    0 1 Отговор
    Абе малко не се ли усещат тия хора, раздават някакви санкции наляво и надясно, а да не говорим, че огромна част от невежото им общество си нямат никаква представа къде е Северна Корея, даже незнаят че съществува!
  • 3 ТОПОЛ М

    0 0 Отговор
    Добре правят Руснаците че дават на Северна Корея технологиите за раети и водородна и атомна бомба! То вече чашата на търпението на Руснаците преля след като сащ от доста време създават главоболия и проблеми на Русия като предизвикват конфликти около тях и въоражават терористи и техни врагове със всякакви модерни оръжия насочени срещу РУСИЯ и ни лук яли ни мирисали!
    Нека си налагат ограничения, само че никой няма да им ги спазва! Вече никои не им вярва на двойните стандарти и подмолните и пъклени планове за контрол и заробване на целият свят!