Last news in Fakti

15 Февруари, 2016 18:41 3 518 12

Ким Чен-ун ще бъде съден за престъпления срещу човечеството?

  • северна корея-
  • кндр-
  • ким чен-ун-
  • престъпления срещу човечеството-
  • оон

Експерт по човешките права поиска от ООН официално да уведоми лидера на Северна Корея

Експерт по човешките права поиска от ООН официално да уведоми лидера на Северна Корея Ким Чен-ун, че той може да бъде разследван за престъпления срещу човечеството, съобщи Ройтерс. 

В доклад, Марзуки Дарусман, специален докладчик на ООН по човешките права в КНДР, препоръчва на Съвета на ООН за правата на човека да организира официална връзка "към него и други висши лидери в страната, че те могат да бъдат разследвани. Ако бъде установено, че са отговорни, ще бъдат съдени за престъпления срещу човечеството, извършени по време на тяхното ръководство".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 по темата

    1 2 Отговор
    Най-добре ще е "експорта" да си забие един кол в задните части и да махне с ушички къч чичко сам, щото по масови убийства и кланета, хамериканската измет нямат равни на Земята
  • 2 Сергей

    2 1 Отговор
    Все още в България има, които да харесват Северна Корея... Бих им препоръчал да отидат да живеят там. Месечната дажба на месо е 400 грама. Като бонус, могат да бъдат разстреляни със зенитно оръдие...Така другарят Ким разстреля чичо си
  • 3 Иван

    3 0 Отговор
    Тоест едва сега ще търсят доказателства за всички тиражирани от години по медиите събития в Северна Корея. Даже първо ще предупредят заподозрените, а после ще ги разследват.
  • 4 Клио

    3 2 Отговор
    Моментът в който започваш да симпатизираш на масов убиец като малкия Ким, че ще взриви Америка, означава че си болен мозък. Моментът в който тайничко се радваш, че идил отправя заплахи как ще срине САЩ и Европа. Моментът в който се радваш, че Европа може да се разпадне. Цялото безсилие се корени в това да търсиш виновен че комунизмът се срина завинаги. Американофобията е последния стадий на болестта русофилия.

    Коментиран от #5, #11

  • 5 кроко

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Клио":

    Никой не симпатизира на Ким и Северна Корея - просто ни е смешно американците да съдят този или онзи за престъпления срещу човечеството, а и до толкова станаха банални с раздаването на правосъдие и демокрация по света, че дори и някога да тръгнат да правят нещо безкористно, няма кой да им повярва, освен абдали като теб;

    Никой не иска ИДИЛ да правят атентати в Европа - искаме ИДИЛ да не съществува, а всички тези милиони бежанци да се върнат в родините си, където да могат да си живеят спокойно и да се развиват сами, а не под шапката на поставени от американците управляващи - Ирак и Афганистан са достатъчно красноречив пример за възможностите и истинските цели на американската "демократизация".

    Никой не иска ЕС просто така да се разпадне - но имаме повече акъл в главата от теб и виждаме, че целите се разминават с декларациите и поне докато ЕС се управлява от безгръбначни слуги на американците, бъдеще за него няма и е по-добре да не сме част от ЕС.

    Никой не търси виновни за разпадането на комунизма - в комунизма има някои хубави идеи, но основния му недостатък е, че все пак хора трябва да дирижират парада, а всички хора имат своите слабости - не може да се виним едни други, щото на всички ни е в природата. Но именно тези хора решиха да използват слабостите си, а и тези на народа, за да създадат нашенската "демокрация", като междувременно вече 27 години се опитват да прехвърлят вината за "провала си" на бившето комунистическо управление, като удобно премълчават факта, че самите те са част от него.

    Американофобията не е точно болест, а състояние на духа на здравомислещите хора. Но пък американофилията си е болест, както и русофобията и путинофобията.

    Ся ако имаш малко акъл в главата, пробвай се да ми отговориш с нещо различно от празни приказки.

    Коментиран от #8

  • 6 Нов чо

    2 0 Отговор
    Този ми изглежда сериозно притеснен .) Уплашил се е , да знаете )))
  • 7 Иван Господинов

    1 0 Отговор
    Ким Чен-ун има две дупки на г.за си ?
  • 8 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "кроко":

    ти си като онзи дето е готов да си изгори къщата та да се запали на съседа плевнята!!!!ако се разпадне ес от българия няма да остане нищо ,тва ти го казвам като човек поне 1000 пъти по-умен и знаещ от теб,а симпатиите ти към садам,ким чен ун или асад не са таина за никого чел писанията ти!
  • 9 onq s konq

    2 1 Отговор
    Така както Чичо Сам е зад гърба на Израел,така и Чичо Китай е зад гърба на С.Корея.
  • 10 справедлив

    2 0 Отговор
    Съгласен съм....НО защо само жълтура--та той е в края на опашката-преди него са всички досегашни американски президенти...Няколко английски премиера...и доста от европейските им колеги.Не ме обвинявайте че съм русофил-нищо подобно.Просто трябва да се гледа трезво на истината.....
  • 11 Съни

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Клио":

    Пич,много ти е изкривена представата за нещата..Аз например съм анти-комунист--защото баща ми е бил донякаде мачкан от комунистите.НО--ТОВА не ми пречи да не харесвам и да не подържам политиката на САЩ.Реално в момента САЩ са по-жестоки и коварни от комунистическите режими.Така че--КОЙТО не е съгласен с действията на САЩ--НЕ ОЗНАЧАВА че е комунист.А новината за корееца е просто поредното лицемерие и арогантност от страна на "цивилизованият свят"--ЗАЩОТО например САЩ са избили милиони хора по свете--а отговорност не им се търси.Така че стига с тази мантра-.....че щом не си съгласен със политиците във Вашингтон--значи си комуняга..--това е за мало--умниците и промитите мозъци.....

    Коментиран от #12

  • 12 стратокастър

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Съни":

    До къде точно е "мачкан" баща ти !Най вероятно е мачкан в почивните станции на на ЦК на БКП?Защото останалите хора които са изказвали някакво мнение различно от официалното по изричните указания на руснаците са ги мачкали в Белене, Куциан....Защо руснаците настояват да се унищожи интелигенцията генералитета и всички инако мислещи? Много просто -зада бъде поставена България в пълна зависимост от Русия !Някой американец ,германец англичанин или друг съюзник в момента да настоява за убийства или саморазправи ? Само руснаците държат съюзниците си с подобни насилствени приоми!!!
Новини по държави: