Last news in Fakti

11 Февруари, 2016 15:40 1 148 1

Меркел: Трябва да положим всички усилия за мира в Сирия

  • ангела меркел-
  • сирия-
  • мир-
  • хайдер ал-абади-
  • ирак

Германският канцлер Ангела Меркел се срещна с иракския премиер Хайдер Ал-Абади

Трябва да се положат всички усилия, за да се опитаме да осигурим мир в Сирия, включително и в преговорите, които ще се състоят по-късно днес в Мюнхен. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел по време на пресконференция с иракския премиер Хайдер Ал-Абади, цитирана от Ройтерс.

"Международната обстановка около Ирак е много сложна. Ето защо се съгласихме, че трябва да бъдат направени всякакви усилия, например днес в Мюнхен, за да се случат разговорите за бъдещето на Сирия и така да допринесем за мира в региона", каза Меркел.

Тя заяви още, че ниските цени на петрола са предизвикали проблем за бюджета на Ирак.

Меркел и Абади се срещнаха днес в Берлин, за да обсъдят ситуацията в Ирак и региона и усилията за борба с Ислямска държава. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 die

    0 0 Отговор
    смърт на гадта-убиец на континент
Новини по държави: