Last news in Fakti

11 Февруари, 2016 17:16 2 777 26

Турски кмет предлага отваряне на всички граници

  • турция-
  • турски кмет-
  • сирийци-
  • сирийски бежанци-
  • граници-
  • провинция килис-
  • хасан кара-
  • бежанци

Той направи коментара си в отговор на апела на ООН Турция да отвори границите си за още сирийски бежанци

В момент, в който ООН настоява Турция, която е домакин над 2,6 милиона бежанци, да отвори границите си за още сирийски бежанци, кметът на южната провинция Килис направи интересна оферта на Европа по въпроса, пише в. "Дейли Сабах".

"Добре, ние ще отворим границите си. В действителност, ние можем да отворим и граничните пунктове в Одрин (най-западния) и в Унтюпмар (най-южния). Така сирийците ще могат да пристъпят направо в сърцето на Европа. Аз дори ще платя техните пътни разноски", заяви в интервю за Си Ен Ен Тюрк в сряда, кметът Хасан Кара.

Кара разкритикува призива на ООН за "отворени граници", заявявайки, че жителите на провинция Килис са направили всичко по силите си, за да помогнат на бежанците.

Кара напомни на ООН, че градът, който е с население от 129 000 души, сега е дом на 120 000 сирийски бежанци. Кметът подчерта, че Килис се е превърнал в единствен по рода си град в света, в който броят на бежанците почти се е изравнил с броя на жителите му.

Броят на сирийците, които се трупат на сирийско-турската граница, за да влязат в южната ни съседка.

В сряда, по време на съвместна пресконференция с холандския си колега Марк Рюте в Хага, турският премиер Ахмет Давутоглу заяви, че страната му винаги е държала своята граница отворена за сирийците, които бягат от конфликта.

"Нашите граници, сърца и вратите са отворени за сирийците", каза Давутоглу, отговаряйки на критиките на Съвета за сигурност на ООН за сегашната ситуация по границата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦАР СИМЕОН

    2 0 Отговор
    комшиите да си отварят границата, а нашата да се минира , войската в пълно бойно снаражение , да се стреля на ,,месо ' ...
    А, и парите за ,, мигрантите" от европата - у нас !
  • 2 jp power

    2 0 Отговор
    Добре веее, аз тъй да питам, тез бежанци в турция дали изнасилват и грабят, или тия неща ги правят само в Европа на белите. И ТЕЗ ТУРСКИ ПРИКАЗКИ СА ОФИЦИАЛНА ЗАПЛАХА НА ТУРЦИЯ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ. НАШТА ПЛЯВА НЯМА ЛИ ДА КАЖЕ НЕЩО. ТОВА Е ОФИЦИАЛНА ЗАПЛАХА ЗА СУВЕРЕНИТЕТА НА БЪЛГАРИЯ.А ДА ВИДИМ КАК ЩЕ НИ ПАЗИ СЕГА НАТО.
  • 3 onq s konq

    1 1 Отговор
    Абсолютно е прав кмета и ми се струва че в момента в една Турция с население не по-голямо от това на Германия има бежанци колкото в ЦЯЛА ЕВРОПА.Като се прибавят и проблемите на Турция с кюрдите и безработицата ,както и съпътстващите ги яростни протести вдъхновявани от опозиционните партии и огромните военни разходи,убеден съм на 100% че страната не само че иска западните милиарди бежански европомощи,а напротив самата тя би давала с готовност ,но да не е бежански разпределителен център.

    Коментиран от #6, #7

  • 4 Румен Янев

    1 0 Отговор
    Е добре де...и на мен ми писна от малоумието и рекета на който сме подложени от УУУправниците !!! Та питам мога да прекося границата на щатите и да си се шматкам без да има негативни последствия за мен ??? Еми - бежанец съм .... какво толкова ???
  • 5 ИСЛЯМ ТЕРОРИЗЪМ

    0 0 Отговор
    А българите масово въоръжаване с калашници, границата цялата минирана от край до край и смешната ни малка армийка най после изпратена да я пази. При нарушаване на държавната ни граница стрелба на месо и при всеки убит нарушител парична награда и отпуск. Изкопани канали и багери в готовност.
  • 6 До 3 куция катър

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Ей ти куция катър като са ти толкова мили вземи ги у вас бе.
  • 7 Carfen

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Да, така е. Само че Турция в случая има обща граница с конфликтната страна и е нормално да приема бежанци и да ги държи в лагери, докато войната приключи. После бежанците да се връщат в родината си. А "международната общност" през този период да помага финансово на Турция и другите съседни на Сирия държави. Само не мога да разбера, защо се намира за мормално "бежанци" от Тунис до Афганистано да пътува хиляди километри до Европа и да приемаме на кило колкото дойдат.

    Коментиран от #9

  • 8 Гост

    0 0 Отговор
    Защо не влизат в Саудитска Арабия, един език говорят, една вяра са и т.н., - там просто не ги допускат, а Турция иска да ги използва като разменна монета и да муфти Европа за пари.
  • 9 onq s konq

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Carfen":

    Не можеш да говориш за "нормално" в случая с Турция че е гранична страна и е длъжна да приема бежанци,след като цялата ситуация е ненормална!Истината е че страната е принудена да изпълнява тая роля чрез "други лостове и механизми" на Запада и милиардите компенсации са последен "аргумент"!Ще използвом случая и ще изкажа личното си убеждение:В никакъв случай не съм туркофил-всички знаем за пантюркизма и субсидирания ислямизъм в БГ,но я предпочитам като наш стабилен търговски партньор и комшия пред НЕПРЕДВИДИМИТЕ ПОДЛИ ГЪРЦИ,нанасящи милиони загуба на икономиката ни!

    Коментиран от #22

  • 10 jp power

    0 0 Отговор
    Ай да обясниш как точно си партнираме с турция, твойта държава??? От турция внасяме само мангали. До сега с български паспорти, вече араби и негри.

    Коментиран от #12

  • 11 До 9 куция катър

    0 2 Отговор
    Бла, бла, бла, бла. Празни приказки. Ти не само, че си туркофил, а вероятно си и ре@н помачор.Но, каквото и да си за мен си едно НИЩО.
  • 12 onq s konq

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "jp power":

    Принципно не обръщам внимание на индивиди като теб,но понеже се правиш на отворко и наричаш Турция "моя държава" ще ти препоръчам САМО ДА СИ ПРЕДСТАВИШ...че утре Турция заявява на Европа че не им ще парите и пуска всичките милион и половина бежанци ТРАНЗИТ...дори ще ги извози за своя сметка до българската граница.Следва "хлопване на кепенците" на границите на по-вътрешните евродържави,но БЪЛГАРСКАТА...Мислиш ли че някаква телена ограда ще спре милион бежанци да нахлуят?Това обаче е само за "тренинг"-другата седмица-ОЩЕ ТОЛКОВА!!!А сега искам да кажеш и на другите като тебе-само ме четете,но ме заговаряйте само когато нещо СЪВСЕМ НЕ ВИ Е ЯСНО!:)

    Коментиран от #14, #15

  • 13 ппп

    1 0 Отговор
    Бежанец изнасилил момче в басейн в Австрия.Такива случки ги има навсякъде ,където има тези отрепки- уж вярващи ,уж се молят 5 пъти на ден,а файда няма. Война на цивилизация и мракобесие.Ужас на какво ги учат тези свине.
  • 14 До 12 куция катър

    0 3 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Че кой иска да те чете пък тебе бе. Ти сам се ръгаш тук, че пък и с претенции. Аре бегай на село в анадола.

    Коментиран от #16

  • 15 ганчо

    0 3 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    качвай се на коня и да те няма
  • 16 onq s konq

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "До 12 куция катър":

    Хаха!Оказваш се абсолютно нешлифован диамант!НИКОЙ НЕ МЕ ЧЕТЕ,НО СИ НЕДОВОЛЕН ВЪПРЕКИ ВСИЧКО ОТ НАПИСАНОТО ОТ МЕН?!"Ръгал" съм се там,където ВИЕ РУСОФИЛИТЕ ОТДАВНА СТЕ СЕ НАРЪГАЛИ?!И като капак на всичко ме пращаш в Анадола...Да си ме чул някога да критикувам настоящата власт?Което значи че сам ДОВОЛЕН ОТ НЕЯ и намам повод да емигрирам....Та точно ЗА ТЕБ И ПОДОБНИТЕ ТИ се отнася призива ти "бегай на село"-и не само в Анадола-КЪДЕТО ВИ ВИДЯТ ОЧИЧКИТЕ!Ама по-бързичко че ми се изчака чакането:)

    Коментиран от #17, #20

  • 17 До 16 куция катър

    1 3 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Забавлявай ме мушморок. И какво ще направиш като ти се изчака чакането? Ще се напънеш и какво? Ще ти излезе хемороида ли или хернията? СМЕШЕН СИИИИИ.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 onq s konq

    1 1 Отговор
    Един и същи с 10 ника,с едни и същи простотии...мъка,мъкаааа:)
  • 20 Шрапнел

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Гърците подли и непредвидими, а турците стабилен партньор?! Хм, не е ли Турция честната и почтена държава, която ни дължи десетки милиарди по Ангорския договор, но не дава и дума да се каже по този въпрос?! Същата Турция, която периодично пуска разни атласи и карти с претенции към чужди територии?! Онази Турция, дето изнудва Запада и ЕС за пари и заради приемането в ЕС?!

    Съгласен съм, че този кмет е прав за такава реакция срещу призивите на ООН, както и на Ердоган срещу САЩ, подпалили Близкия изток и предизвикали преселението. Само че бежанците вече не са бежанци, напускайки Турция, така че всички европейски държави трябва да си затворят границите за икономическите имигранти. И вместо да плащат милиарди на Турция, ЕС трябваше да финансира българската ограда и охраната по европейските граници, включително да не допуска корабите на трафикантите в европейски териториални води. Знаеш ли защо се обръщат трафикантските кораби? За да привлекат внимание и европейците да започнат спасителна операция. Така стъпват на континента.

    Колкото до прословутото надеждно партньорство с Турция, ще го видиш като навлязат и си вземат всичкп до Пловдив и Пазарджик - без бой, без война, просто с превес на туркоезично население, защото българи няма да са останали. Но нали ти си патриот...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 999

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Ще ти покажа за пореден път, че си т.........п Защото тъпите и непредвидими гърци дефакто съставляват като геном и народност 45– 50 процента от днешното турското население, Гърците са приемали мюсюлманството за да спасят семействата и имотите си, дори и фесът е вид Гръцка шапка а не Турска.

    Коментиран от #23

  • 23 onq s konq

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "999":

    Оууу...Де-вят-кин?Лъхаш на образованост от километри...даже от морски мили:)За феса разбрах,сега кажи нещо за тюбетейката,а за десерт накрая-за бай Ганьовския калпак!Ама подробно и със самочувствие!

    Коментиран от #25, #26

  • 24 tost

    1 3 Отговор
    Във всеки един военен „Кон“фликт се намира по едно продажно псе (трола с коня).Какво ли не правят някои за един пробит долар.
  • 25 jp power

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "onq s konq":

    Аз всеки ден си представям как тия харисами бежанци водени от един с кон прииждат към границата , а аз ги чакам с АК47. Единствената причина тия да идват насам е, че зная, чували са за благинките на Европа и че тук могат да си разиграват коня. Ноооо до кога. Защо тез африканци не минават през Испания за Европа, а обикалят през турция знаеш ли. Защото Испания ИМА СПОРАЗУМЕНИЕ ДА СТРЕЛЯ НА МЕСО. Гърците намекнаха за това но още нямат разрешение. Така че, това с , което ме плашиш ми е мечта. И тъй ката става въпрос за араби и негри, които освен да берат памук и правят баклава за нищо друго не стават, още при първите 10-20 утрепани, ако ще и1 милион да са ще хукнат към анадола. А че си турчин е ясно. Никой нормален човек не обижда съгражданите си. Постоянно насаждаш любов към вечния враг турция.
  • 26 Той

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "onq s konq":

    По вашия край не се ли стопи снега да изкараш БМВ-то, да ни освободиш малко от присъствието си? Научи ли цветовете на българското знаме? Кадафито как беше, ръководител на Ирак ли? Смешко, да се образоваш малко, че наследниците ти ще се срамуват от теб.
Новини по държави: