Last news in Fakti

11 Февруари, 2016 18:59 1 038 0

Френската дипломация проговаря на немски език

  • жан-марк еро-
  • франция-
  • премиер-
  • външен министър

Промяната в кабинета в Париж идва в момент, когато Оланд се опитва да разшири политическата си база

Френската дипломация проговаря на немски език - 1
Снимка: БТА

Бившият премиер на Франция Жан - Марк Еро и избран от държавния глава Франсоа Оланд за външен министър, пише в. „Фигаро“.

Промяната в кабинета в Париж идва в момент, когато Оланд се опитва да разшири политическата си база, преди да се кандидатира за втори президентски мандат догодина.

Жан - Марк Еро сменя Лоран Фабиюс, който се оттегли, за да оглави Конституционния съвет.

Новият външен министър беше премиер на Франция в периода 2012-2014 година.

Новият външен министър на Франция няма голям опит на международната сцена, но има едно ценно качество - владее немски език. Той е бивш преподавател по немски език и това го прави един от малкото френски политици, който говори езика на Гьоте.

Номинацията на Еро е ясен сигнал, че Франсоа Оланд желае да засили дейността на френско-германския мотор на ЕС, отбелязват анализатори.

Лидерката на зелените Еманюел Кос ще е министър по жилищните въпроси. По този начин еколозите се връщат във властта, след като през 2014 г. я напуснаха след разлив с Оланд.

На 19 декември 2015 г. Факти.бг в анализ посочи, че коалиция между социалисти, зелени и комунисти е единственият шанс за политическото бъдеще на Франсоа Оланд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: