Last news in Fakti

14 Февруари, 2016 10:26 5 192 1

САЩ се похвалиха с „ловец на подводници“

  • сащ-
  • флот-
  • подводници-
  • ловец-
  • кораб-
  • actuv

Новият кораб може промени завинаги морските сражения и мисии

САЩ се похвалиха с „ловец на подводници“ - 1
Снимка: Navy.mil

През 2010 година DARPA – правителствена агенция към Министерството на отбраната на САЩ – обяви, че създава машина за „лов на подводници“.

Сега проектът на агенцията, занимаваща се с развитието на новите технологии в американската армия, вече е готов за действие.

Новият плавателен съд, който може да бъде управляван без хора на борда, се очаква да бъде пуснат на 17 април, съобщи Gizmodo.com.

Изпитанията на машината ACTUV ще продължат година и половина, през което време ще бъде тествана възможността й за проследяване на подводници.

Основната задача на „ловеца на подводници“ ще е именно локализирането на вражески такива. При ACTUV е намален до минимум шансът за човешка грешка.

Корабът ACTUV е невъоръжен, но може да се използва за шпионаж, преди американският флот да влезе в действие. Изданието посочва, че новият „ловец“ на US военноморски сили може завинаги да промени военноморските сражения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 2 Отговор
    Голяма глупост, загубили са сума ти време и усилия, изхарчили са сума ти пари за някво корито дето даже не може и да стреля като открие подводница. Ще служи за мишена на вражеския флот.