Last news in Fakti

15 Февруари, 2016 20:40 1 542 9

Меркел подкрепя идеята за зона без полети над Сирия

  • ангела меркел-
  • сирия-
  • зона без полети-
  • зона забранена за полети-
  • германия-
  • турция

Турция също предлага да се създаде подобна зона заради сирийските кюрди

Германският канцлер Ангела Меркел изрази подкрепата си за създаването на зона, забранена за полети над територията на Сирия, съобщава Ройтерс.

Турция активно се застъпва за създаване на подобна зона в северната част на Сирия в опита си да се противопостави на САЩ и НАТО, които подкрепят сирийските кюрди.

При сегашната ситуация, въвеждането на зона, в която никоя страна не може да извършва въздушни удари, един вид зона забранена за полети, може да бъде полезна. Не можем да преговаряме с терористи. Но ако е възможно да се постигне такова споразумение между коалицията, която е против Асад и тези, които подкрепят сирийския президент, това наистина ще помогне ", каза Меркел в интервю за немския вестник "Щутгартер цайтунг", което ще бъде публикувано във вторник.

През ноември президентът на САЩ Барак Обама заяви, че налагане на зона забранена за полети в Сирия, за да се подобри хуманитарната ситуация в региона, би било непродуктивно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    1 0 Отговор
    Тая дъртофелница играе по свирката на Ердоган.Явно не и стигат глупостите които направи сега ще помага на фесовете да избиват кюрди и да пазят ислямистите.
  • 2 Лошо много лошо

    1 0 Отговор
    Фрау Меркел, никой вече не се съобразява с тебе. Ти успя за няколко месеца, да превърнеш собствената си подредена държава, в арабски кенеф. Жалко за милионите честни и работливи германци, които благодарвние на тебе се превърнаха на заложници на извергите от третия свят, в собствената си родина. Жалко за тая велика нация, подложена на унижение и унищожение, от собствения си канцлер. Ти никога няма да намериш достойбо място в историята на велика Германия. Нещо повече. Не е далече времето, когато подтикнати от престъпност и невъзможност със справянето и, богата Бавария да поиска да се отцепи от останалата част на Германия

    Коментиран от #4

  • 3 Мирослав

    1 0 Отговор
    А зона забранена за полети в Йемен? А зона забранена за танкове и самолети в Палестина?
  • 4 мдааа лошо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Лошо много лошо":

    Много точно казано!
    Още по-лошото е обаче, че Изперкел дърпа юздите на нашите управници. Я само какво става, ще се счупят да и се обясняват да и докладват и да искат одобрение за всичко, така че рано или късно и ние вероятно, ще го отнесем. То кога ли не сме го отнасяли заради германците де ;(
  • 5 бум бам

    1 2 Отговор
    Меркел е Горбачов в немски вариант Ще Разсипе нещо работещо .Тая има ли деца?????
  • 6 Сбогом

    2 0 Отговор
    Меркел ми е симпатична, но вече си отива, а с нея и ЕС в този му вид. Просто не е адекватна на политическите реалности в света. На всички е ясно, че една идеализирана псевдодемократична финансово-икономическа конструкция, колкото и мощна да е тя, без съответното политическо и военно обезпечение не струва и пукната пара... Европейският (Съветски) съюз се провали, време е да дойдат по-младите и да се опитат да направят Европейски Съединени Щати!
  • 7 Carfen

    2 0 Отговор
    Така наречената "зона забранена за полети" може да бъде преведена като зона за алъш-вериш между Емпо.ран и ИД. Най-много му пречат руснаците точно там. А колко време ще може да продължи войната, ако Асад си върне контрола по турската граница?
    П.С. Върти ми се един въпрос в главата от доста време- защо Меркел и Емпо.ран направо не се вземат?
  • 8 кроко

    1 2 Отговор
    Щом тая иска така, значи трябва да се направи точно обратното - зона, забранена за полети, означава на се даде възможност на джихадистите да дишат; на турците да направят поредния геноцид - този път с кюрдите в турция и Сирия; на ИДИЛ пак да си разцъква петрола; и следващата стъпка е да стъпят там разни международни миротрорци, които да разделят Сирия както на тях им е изгодно и да се превърне в поредния Ирак и Афганистан.
  • 9 Иво

    0 0 Отговор
    Глупа стана фрау Меркел,сожалявам
Новини по държави: