Last news in Fakti

16 Февруари, 2016 15:22 2 198 2

Последният шанс за бежанската политика на Меркел

  • последен шанс-
  • ангела меркел-
  • среща-
  • ахмет давутоглу-
  • брюксел-
  • бежанци-
  • турция

Новата сделка с Анкара беше замислена през есента на миналата година

Последният шанс за бежанската политика на Меркел - 1
Снимка: БТА/ AP

Тази сделка е последният шанс за бежанската политика на Меркел. С това заглавие в обширен коментар излезе германският вестник „Зюддойче Цайтунг“.

Отново среща на върха, в четвъртък и петък в Брюксел. И отново ще става дума за всичко – Brexit (бел.ред. излизане на Великобритания от ЕС) и бежанската криза.

Решаващата среща, обаче, е преди това, в постоянното представителство на Австрия в ЕС по обяд в четвъртък ще се срещнат ръководителите на няколко европейски страни с турския премиер Ахмет Давутоглу.

Те ще говорят за детайлите на един план. Който, ако върви оптимално, би могъл да донесе промяна в бежанската криза.

Новата сделка с Анкара беше замислена през есента на миналата година и след това предимно в двустранен план беше придвижвана между немското и турско правителство.

Кои държави ще вземат участие в срещата, в австрийското посолство? Засега е известно само кой ще седне на масата с Давутоглу. Това е една „коалиция на желаещите“, която от месеци отделно разговаря с Турция – Германия, Австрия, страните от Бенелюкс, Финландия, Гърция, Португалия и Швеция.

Според дипломат от ЕС се очаква и френският президент Франсоа Оланд да бъде там.

Според „Зюддойче Цайтунг“, Анкара трябва да докаже до началото на март, че държи на договорките. След това ще се преговаря и решава за контингент. Меркел иска да формулира условия, а не да изглежда като „молител“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 еее

    3 0 Отговор
    тези хлебарки само със СПЕЦИАЛЕН спрей може да спреш,иначе ни очаква още БАТАК-КЛАН И КЬОЛН
  • 2 Бай Коста

    0 2 Отговор
    Няма такъв шанс. Кака Анжи сбърка непоправимо. Няма да има сили за толкова остър завой. Да си ходи и следващият канцлер да вади мухозола.
Новини по държави: