Last news in Fakti

22 Февруари, 2016 13:38 1 485 3

Сухопътната операция в Сирия не е на дневен ред

  • турция-
  • сирия-
  • саудитска арабия-
  • сухопътна-
  • пехота-
  • ислямска държава

Турският външен министър заяви, че трябва да бъде получена подкрепа от всички коалиционни партньори

Сухопътната операция в Сирия не е на дневен ред - 1
Снимка: БТА/ AP

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че въпросът за сухопътна операция в Сирия не стои на дневен ред, съобщи „Дейли Сабах“.

Дипломатът сподели, че съвместни действия на Турция и Саудитска Арабия не са на дневен ред и такъв ход трябва да бъде съгласуван с всички коалиционни партньори в борбата срещу „Ислямска държава“.

Чавушоглу заяви, че руските въздушни удари в Сирия са най-голямата пречка за постигане на примирие в Женева.

Преди седмица турският външен министър заяви, че коалицията трябва да прочисти „Ислямска държава“ - както по въздух, така и с наземни операции.

Включването на пехотата бе подкрепено и от Саудитска Арабия, която изрази готовност да изпрати свои войски в Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 раптор

    1 2 Отговор
    Путин им показа малкото червеничко копченце и вече не са от най-плануващите определено! Тегаво е да планираш като срещу всичките ти граждани има зареден пистолет! Атомния мечок е да си.... Браво за тях! Константинопол ни липсва обаче на нас!
  • 2 mediator37

    1 2 Отговор
    Турците открай време са като пуяци надути, ама саудитите и те взеха да се вземат на сериозно.
  • 3 ebj

    1 2 Отговор
    Ха ха ха. Естествено, че няма да посмеят да влязат в Сирия. Там ги чакат руснаците и все чалми и чаршафи ще се разхвърчат. Това, което са написали по долу са пълни глупости, откровена агитация и пълна дезинформация. С помоща на Русия сирийската армия е вече на 8 км. от границата с турция и изтикват ислямистите, а тези долу пишат как Русия била влязла в капана. Ха ха ха. В кой капан бе мили ми смехурковци е влязла? За това ли турците реват и обстрелват от своя територия Сирия с артилерия и се чудят как да отблъснат сирийската армия от границата си? СМЕШНИЦИИИ. Тези да вървите да ги бръщолевите някъде другаде, че и децата вече не ви вярват турски подлоги такива.
Новини по държави: