Last news in Fakti

26 Март, 2016 10:50 1 318 2

Абдеслам отказва да говори за атентатите в Брюксел

  • салах абдеслам-
  • атентатите-
  • брюксел

Наджим Лашрауи е идентифициран като вторият атентатор в летище "Завентем"

Смятаният за основен организатор на атентатите в Париж от 13-ти ноември Салах Абдеслам абсолютно отказва да говори за терористичните атаки в Брюксел, съобщи Би Би Си.

Абдеслам беше арестуван в Белгия през миналата седмица. Прокурорите заявяват, че първоначално той е бил склонен да съдейства, но че след атентатите във вторник е решил да използва правото си да мълчи.

31 души загинаха при атентатите в Брюксел. При полицейски акции в Белгия, Франция и Германия през последните дни бяха арестувани 12 души, свързани с терористична дейност.

В  същото време белгийските власти заявиха, че вторият атентатор, който се е взривил на летището „Завентем“, е идентифициран като Наджим Лашрауи. Има подозрения, че той е и човекът, който е изработил поясите с експлозиви за атентатите в Париж. Негово ДНК е било намерено в едно от жилищата, използвани от атентаторите през миналата година. Вече излезе видео, в което Ислямска държава заявява, че атентатите в Брюксел и Париж са извършени като отмъщение за атаките срещу групировката в Сирия и Ирак.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    2 0 Отговор
    Липсва правилната мотивация за да проговори, нека да приложат някои от методите на шерията за изтръгване на информация.
    Та нали това е за което се борят?
  • 2 909

    1 2 Отговор
    Дайте му орден за храброст ЕВРОГЕЙОВЕ ! ЕВРОГЕЙСКИ СЪЮЗ !
Новини по държави: