Last news in Fakti

29 Март, 2016 13:51 13 191 37

Офицер от руския спецназ е убит в боевете за Палмира

  • палмира-
  • русия-
  • спецназ-
  • александър прохоренко

Това е 25 годишният кадрови офицер Александър Прохоренко

Офицер от руския спецназ е убит в боевете за Палмира - 1

Офицер от руския спецназ е убит в боевете за Палмира. Това е 25 годишният кадрови офицер Александър Прохоренко, съобщават руски военни блогъри.

По този начин той стана шестата руска жертва в руската кампания в Сирия. За първи път за смъртта на Александър Прохоренко се заговори на 24 март.

В социалните медии се промъкнаха информации, че офицер от руския спецназ е попаднал в обкръжение на ислямисти. Той хладнокръвно взема решение да привлече огъня на руската авиация и сирийска артилерия по своята позиция. Александър Прохоренко умело продължава да увлича сили на ислямисти към своята позиция, разкриват руски военни блогъри.

Руският офицер е бил на разузнавателна мисия в близкото до Палмира градче Тадмор.

25-годишният офицер е завършил Военната академия за ПВО отбрана на Въоръжените сили на Русия.

Александър Прохоренко оставя бременна съпруга. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДРГ 101

    6 0 Отговор
    Герой!
    Тук така ни обработиха през последните 26 г,че едва ли ще имаме подобни случаи при сходни ситуации.
  • 2 некойси

    4 0 Отговор
    Ако това, което пишат е вярно ... поклон пред неговата памет.
  • 3 раптор

    4 2 Отговор
    Вечна памет!
  • 4 БУМ БАМ

    3 3 Отговор
    ЕДИН СРЕЩУ 300 С ПОСЛЕДВАЩА САМОЖЕРТВА ТАКА СЕ БИЕ РУСНАКА И ЗАТОВА ДЪРЖАВАТА ИМ Е НЕЗАВИСИМА !!!!!;;;::
  • 5 АЙДЕ БЕ

    3 5 Отговор
    Дрън дрън путински партенки!

    Коментиран от #6, #7

  • 6 ЧЕСТНО

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "АЙДЕ БЕ":

    ТВА МОМЧЕ ДА НЕ Е ОТ ПРОХОРОВКА ДЕТО СЕ НА.РАХА ГЕРМАНСКИТЕ ТАНКОВИ ДЕВИЗИИ ПРИ БИТКАТА ЗА КУРСКАТА ДЪГА ???!!!!
  • 7 да вай

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "АЙДЕ БЕ":

    "Вызываю огонь на себя, прощайте ребята!" - това са последните му думи, след това засипват района с артилерия и бомби... Не е нищо ново за руснаците в Афганистан имаше поне 30 такива случая, просто са обучени така.
  • 8 Герой

    5 1 Отговор
    Герой! Вечна памет!
  • 9 Мишка

    4 3 Отговор
    Велик е Руския войник.......имаше такава песничка на времето.
    Велик е бил....Велик е.......и Велик ще си остане не само Руския войник но и Руския човек.Защото преди да е войник Той е Човек.
    Лека Му пръст и ВЕЧНАЯ ПАМЯТ.

    Коментиран от #15, #22

  • 10 234

    6 0 Отговор
    До всички възхваляващи или отричащи постъпката на боеца:"Това е 25 годишният кадрови офицер Александър Прохоренко,"..."Александър Прохоренко оставя бременна съпруга."
    Бог да го прости момчето!
  • 11 анонимен

    6 0 Отговор
    Жалко за младото момче..........бог да го прости!...... все пак един ден жена му и детето му ще се гордеят........
  • 12 гневен

    4 2 Отговор
    Нашите държавни по.ерковци и предатели отричат всичко руско и наричат участието на Русия в Освободителната Руско-турска война окупация на България. За това българина не уважаван никъде и България е последната в Европа.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Монго

    0 3 Отговор
    Ако изтрият долната снимка, ето поне снаряжението му:
    http://rusvesna.su/sites/default/files/styles/node_pic/public/oruzhie_voennogo.jpg?itok=eo7nw8Z5
  • 15 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Мишка":

    Всъщност в песента се пее велик е нашия войник и се отнася за българския войник, но добре си го написал, все пак мисля че и българският все още е велик, на пук на всичко
  • 16 Унуфри

    5 0 Отговор
    Бог да прости този защитник на християнството. Няколко пъти казвах,че патриотизма на руският народ и любовта му към родината са пословични, това не могат да преживеят някои "демократични западни доброжелатели на Русия" до колкото познавам Руската душевност, Руснака никога няма да стане подлога на които и да е независимо от строя в който живеят.
  • 17 FR V

    2 6 Отговор
    До руските хибриди,тролове мекерета и вся остальная ...:
    Не ми е ясно ,че момчето е похарчено за нищо!
    Похарчено е безсмислено като хилядите други руски войничета хвърлени в огъня от душевно болни хора като Ленин ,Сталин ,Берия, Андропов, Брежнев, Путин ...

    Коментиран от #19, #20, #21

  • 18 GERG

    5 0 Отговор
    Вярвам в това което е публикувано за този руски войник! Мир на праха му ! Това поведение е повече от достойно за уважение и почит ! Подобни постъпки са рядкост в днешно време в която и е друга армия по света. Тази постъпка трудно може да бъде разбрана от индивиди , които имат консуматорско, комерсиално или друго мислене и разбиране за смисъла на живота. За съжаление понятия като патриотизъм, саможертва, дълг, чест и достойнство са отдавна позабравени в нашето общество, а и никой /основно държавата е абдикирала от тази си роля/ не създава предпоставки, те
    да бъдат култивирани у подрастващото поколение. Може би въвеждането на задължително военно обучение , донякъде ще създаде условия за промени в тази насока !
  • 19 999

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "FR V":

    такива като теб живеят без ценности, прекланящи се пред лъскави дрънкулки готови да продадат и душата си. На теб не ти е понятна думата чест, патриотизъм и достойнство,този герой най малкото е защитавал старинен град с световно историческо значение за идните поколения.
  • 20 Кофти кола

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "FR V":

    Браво, но защо забрави в списъка Рузвелт похарчил хиляди американски войници включвайки страната си във втората световна война в етап, когато краят е вече педизвестен или онези похарчени в Камбоджа, Виетнам, Ирак, Афганистан те дали са похарчени от дучевно болни хора или са защитавали страната си там на м..ната си.

    Коментиран от #24

  • 21 Монго

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "FR V":

    Ха, от ул."Козяк"16 са обявили конкурс за най-изтрещял краварски трол. Хондаджията се опитва да излезе едни гърди напред пред Деса и Кобилкин. Успех смехурко...
  • 22 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Мишка":

    песента тролче бе велик е нашия войник,но нашия не е руския войник ,а българския в тази песен.

    Коментиран от #25

  • 23 Кобрата

    2 0 Отговор
    Бог да го прости момчето, младо е, но е истински ГЕРОЙ! Дано е отишъл на по-добро място...
  • 24 историк

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Кофти кола":

    Бабината ти фуркина е била "педизвестена" Вземи се образовай малко, ако можеш да четеш и пишеш все още, че с тези копи-пейст на опорни точки се губят тези умения и мозъка закърнява :))))

    Коментиран от #26, #34

  • 25 Мишка

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "стоян георгиев":

    Поне кажи едно лека Му пръст на момчето.
    Или и ти си като като оня с хондата и с коня.Хора без чест и достонство и никакви морални ценности готови да лижат г.....ве и да продадат и майките си за няколко лъскави дрънкулки.

    Коментиран от #35

  • 26 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "историк":

    Закърнял е твоят след битката при Куск е унищожена почти цялата група армии север (на Хитлер) затова и няма кой да спре съветската операция "Багратион". Ако можеш ти почети кое се състояло първо битката при Курск или откриването на втория фронт. Хайде поздрави на бабати на фурката (каквото и да е това) и вземи ти се пообразовай ама не малко ами доста имаш нужда

    Коментиран от #36

  • 27 Anonim

    3 0 Отговор
    Лека му пръст на момчето. Дано Бог да пази съпругата и детенцето/децата му. Жалко...изглежда добро и интелигентно момче.
  • 28 dragster73

    2 0 Отговор
    Дълбок поклон! Вечна му памет!
  • 29 Reptile

    2 0 Отговор
    Пасмината квичаща срещу Русия, никога няма да разбере психиката на ИСТИНСКИЯТ руски солдат.
    Това е един велик войник паднал в неравна битка с ислямистките изроди!
    ВЕЧНА Му ПАМЕТ и СМЪРТ за ИСЛЯМИСТИТЕ и техните американски помагачи!
  • 30 vvv

    2 0 Отговор
    Александър Прохоренко Е БЕСПОРНИЯ ГЕРОЙ НА ЕВРОПА .А ония в парламента на милионерите са най-жалки хрантутници ;) Това момче умря и за наща свобода ;) Трябва да му се вдигне паметник в Европа не само в Русия. А и носи името на Александър велики който също брани Европа от нашественици от Азия ;) Европа не е еврогейския .Европа са обикновени хора като това момче които я правят силна ,но никога няма да са милионери като еродупитатите .ТРЯБВА СЕРИОЗНО ДА СЕ ЗАМИСЛИМ ДАЛИ ЕВРОГЕЙЗМА ИМА НЕЩО ОБЩО С ЕВРОПЕЙСКАТА ЦЕННОСТНА СИСТЕМА ;) според мене НЯМА ;) Вижте само колко оценява еврогейзма един хрантутник от европарламента =1000000 евро за петилетка и дали ще се сети тая най-долнопробна зган да каже едно благодаря ;) ТОВА НЕ СА МОИТЕ ЦЕННОСТИ. А вашите ???????
  • 31 ЖЖЖ

    2 0 Отговор
    Александър Прохоренко Е БЕСПОРНИЯ ГЕРОЙ НА ЕВРОПА .А ония в парламента на милионерите са най-жалки хрантутници ;) Това момче умря и за наща свобода ;) Трябва да му се вдигне паметник в Европа не само в Русия. А и носи името на Александър велики който също брани Европа от нашественици от Азия ;) Европа не е еврогейския .Европа са обикновени хора като това момче които я правят силна ,но никога няма да са милионери като еродупитатите .ТРЯБВА СЕРИОЗНО ДА СЕ ЗАМИСЛИМ ДАЛИ ЕВРОГЕЙЗМА ИМА НЕЩО ОБЩО С ЕВРОПЕЙСКАТА ЦЕННОСТНА СИСТЕМА ;) според мене НЯМА ;) Вижте само колко оценява еврогейзма един хрантутник от европарламента =1000000 евро за петилетка и дали ще се сети тая най-долнопробна зган да каже едно благодаря ;) ТОВА НЕ СА МОИТЕ ЦЕННОСТИ. А вашите ???????
  • 32 Ивайло

    0 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=8Y4_2Qa0QQs
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Мишка

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "историк":

    Драги Ми историко.Малко погледай поне телевизия ако не умееш да четеш.
    На скоро даваха любимите ви американци документален филм за ВСВ.
    Там самите американски военни и бивши политици от кабинета на Рузвелт си признават, че Америка се включва във ВСВ,единствено от страх,че СССР ще освободи и превземе европа.
    Под заплаха за една комунистическа Европа, Рузвелт решава да похарчи малко Американци.

    Коментиран от #37

  • 35 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Мишка":

    морални ценности нямат такива като теб,лъжливи тролове пишещи единствено с цел заблуждаване на хората основно неистини.иначе лека му пръст на войничето,той е поредната жертва на путиновата политика за въстановяване на ссср.хора като теб дето бъркат най-великия български военен марш са обаче за съжаление.вместо да се махнеш засрамен след тази глупост продължаваш с налагането на морал,типично по съветски!
  • 36 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    в битката при курск съветските загуби спрямо немските са близо 3 към едно и там не е разбита група армии север,но тва едва ли има значение за теб!
  • 37 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "Мишка":

    ссср няма как да освободи европа,а може само да я окупира ,както направи и източната и част.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания