Last news in Fakti

12 Април, 2016 11:21 2 637 20

Руски хеликоптер се разби в Сирия

  • сирия-
  • русия-
  • пилоти-
  • хеликоптер

Двамата пилоти са загинали

Руски хеликоптер се разби в Сирия - 1

Руски хеликоптер МИ-28Н се е разбил в Сирия, съобщава РИА Новости. Агенцията се позовава на руското министерство на отбраната.

Двамата пилоти са загинали.

Инцидентът е станал около полунощ в района на град Хомс. По неофициална информация хеликоптерът не е бил обстрелян. Телата на двамата загинали пилоти са доставени в руаката авиобаза Хмеймим.

От началото на военната кампания на Кремъл в Сирия са загинали осем руски военни. Пожелал анонимност източник посочи, че хеликоптерът е изпълнявал на малка височина полет като пилотите са използвали изцяло уреди за нощно ориентиране.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стратокастър

    3 3 Отговор
    Жалко за екипажа но тоя инцидент за пореден път показва че руската военна техника е не надеждна и трябва да я свалим от въоръжение възможно най-скоро!

    Коментиран от #6, #11, #16

  • 2 lako

    2 3 Отговор
    Стратокастър пишеш тъпотии!
  • 3 чичо

    1 3 Отговор
    Съгласен съм за теб за Стратокастър.... Вечна памет на момчетата!
  • 4 lako

    6 0 Отговор
    Инциденти винаги е имало независимо чие производство е техниката.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Монго

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "стратокастър":

    Сратокастрираний, кога е имало на въоръжение у нас Ми28. Един руски самолет паднал ли е за пет месеца по технически причини в Сирия? Когато пада ф16 какво умозаключение правиш? Скоро имаше два не един случай.
  • 7 гост

    3 1 Отговор
    Полет на ниска височина нощно време си е опасна работа, без значение от производителя на въртолета. Или техниката не е отчела правилно някой от параметрите или пък е пилотска грешка. Щом не са катапултирали значи не са имали време и до последния момент не са очаквали че ще паднат.
  • 8 раптор

    2 2 Отговор
    Гадовете веднага се обявиха... със заключения за руската техника! Ми в афганистан НАТО губи 12 хеликоптера апачи... които принципно са обиграни машини, докато ми-28 отскоро се ползва... А цялостните загуби на коалицията в афганистан са 150 летателни апарата от които само 34 са свалени от вражески огън. И тва са технически загуби на военно коалиция с бюджет над 1 трилион долара, което определено е плюс за техническата изправност на оръжията!

    Коментиран от #9

  • 9 Сабакеевич

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "раптор":

    Къде съзря пресечната точка между "гадовете " и проблемите в руската машина?

    Колко единици летателна техника изгуби СССР в Афганистанската кампания и истина ли е че руснаците направиха Осама от обикновен чобанин ,световно известен терорист?

    Коментиран от #10, #12

  • 10 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Сабакеевич":

    Осамата чобанин? Ми човек неговото семейство е доста богато. И кой го направи?Ми обучаваха го ЦРУ, за да се бие срещу руснаците в Афганистан, като последната изобщо не му е родина.Човече не ръси глупости за известни неща.
  • 11 Бай хой

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "стратокастър":

    Стратокастрат, само преди 2-3 месеца в Афганистан падна хамерикански хеликоптер с 2 хамериканци, 2 британци и двама французи. Където има огън се вие и пушек.

    Цинично, тъпо и жалко е да правиш нелепа пропаганда от трагедия на хора които са изгубили живота си и за твоята безопастност.
  • 12 раптор

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Сабакеевич":

    Виж са... общите загуби на СССР възлизат на 400 летателни апарата (колко са свалени от вражески огън и колко са паднали поради техническа причина - не знам!)... ОБАЧЕ! Тогава муджахедите ги спонсорираха открито останалия свят! Даже и китай са им давали пушки! Американците им дадоха най-новите си ракети! На тия бедуини! Представи си Русия да спонсорира талибаните.... ОТКРИТО! НАТО ще реве както САЩ реваха във Виетнам! Обаче аз виетнамците ги уважавам, защото са мъжкари! Куражлии! А ония гнусари ислямски радикали не ги уважавам и грам!

    Коментиран от #13

  • 13 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "раптор":

    руснаците в онова време спонсорираха всички възможни талибани по света дето бяха против сащ.събираха ни последните доларчета и на нас да подпомагаме ирак,либия салвадор,никарагуа,куба.тук на лагер и почивка идваха терористи от целия свят ,продавахме наркотици и оръжие пак на когото се сетиш като практика на държавата .и сега плачиш за афганистан :)))).муджихидините получиха от сащ тва дето получиха виетконг от ссср ,даже ако трябва да бъда обективен виетконг получиха много повече.

    Коментиран от #14, #15, #17

  • 14 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    Мдааа, а ЦРУ-то продаваше бонбони и захарни петлета за да закупи оръжие за контрите в Никарагуа...

    Коментиран от #18

  • 15 Гостенин

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    Не само оръжие сме продавали,цели военни заводи сме изграждали в арабският свят .Милиард и триста милиона долара на година печалба.С парите дето ни ги спряха от там след 1988г. и тези във ВТО дето умишлено не се потърсиха ,можеше да се покрие почти целият външен дълг.Наркотиците минаваха през България но не оставаха,за разлика от сега.От транзита службите тогава докарваха някой долар на държавата ,и ги "сипваха" на други ,а сега с тях "хранят" нашите деца.

    Коментиран от #19

  • 16 ЧЕСТНО

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "стратокастър":

    ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ТОНА ЛЕТЯТ ВЪВ ВЪЗДУХА И ТО НА НИСКА ВИСОЧИНА И АКО ПАДНЕ АТМОСФЕРНОТО НАЛЯГАНЕ НЕСИ В ЛЕКА КОЛА ЗА ДА СПРЕШ ПЛЮС НОЩЕН ПОЛЕТ НЕСЛУЧАЙНО НАШИТЕ ВОЕННИ ЛЕТЦИ ГИ ПЕНСИОНИРАХА СЛЕД 15 ГОД. СТАЖ.СТРЕСА Е ОГРОМЕН. НЕ Е КАТ ДА СИ НА КЛАВИАТУРКАТА И ДА СПИСВАШ ЗЛОБНИ КОМЕНТАРИ ???::;!
  • 17 раптор

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    И кво? Според тебе главорезите муджахеди, които станаха талибани, радикали и общо взето цялото зло на света са равни на героичните виетнамция? Или фидел кастро и че ге вара? И те ли са равни на главорези за които точно ти си нужна смърт! Я ми разкажи по-подробно кои талибани е спонсорирала русия! АМА БАШ ДА СПОНСОРИРА! БАШ ДА ПОДАРЯВА! БАШ ДА СА ОТВРАТИТЕЛНИ ГАДОВЕ!

    Коментиран от #20

  • 18 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "Монго":

    цру и рейган не са продавали петлета на иран,но тва стана супер скандал ,докато в соц българия подобно нещо не би могло да се случи макар, че бяхме производител и търговец на наркотици съвсем официално и бе част от държавната ни икономика!
  • 19 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "Гостенин":

    аман от глашатаи на лъжи.провери в дупница кво се произвеждасехе и къде се изнасяше.българия бе производител на наркотици и разпространител ,нещо дето явно не те притеснява,а големите ни печалби се видяха 1989 година фалира многопечалившата ни социалистическа страна ,за трети път в рамките на 40 години.
  • 20 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "раптор":

    виетнамците дето следваха комунистическата идеология са абсолютно еднакви с талибаните.така е и с останалите зомбирани в разни тоталитарни модели,резултатите са същите ,мизерия ,трепане и тероризъм.че гевара и кастро са същите като багдати и осама ,но са избили много повече хора от тях тва е разликата.същите задръстени типове с празни кратуни ,гонещи същата структура на управление и подчиненост със същите методи.разликата е че едните имат ленин за началник другите мохамед!
    иначе русия е спонсорирала всички арабски талибани дето са се правели на антиамериканци от мароко да индия ,цяла африка ,латинска америка и европа.тва карлос чакала тва арафат,пкк...сега хизбула и иран.ти рапторе кви мислиш че са иран?тва е ислямска държава на практика.само дето са шиити за разлика от другата ислямска държава иначе структура,управление идеология всичко е еднакво .в иран управляват техните попове ,като конституцията е корана!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания