Last news in Fakti

19 Април, 2016 09:26 1 346 2

Дилма Русеф: Изправена съм пред държавен преврат

  • дилма русеф-
  • преврат-
  • бразилия

Тя заяви, че не смята да подава оставка като президент

Дилма Русеф: Изправена съм пред държавен преврат - 1
Снимка: БТА/AP

Бразилският президент Дилма Русеф заяви, че е възмутена от опитите за налагане на нейния импийчмънт от страна на опозиционните сили в страната , съобщи Би Би Си.

През вчерашния ден бразилският Конгрес подкрепи предложението за започването на процедура по импийчмънт срещу Русеф. В свое изявление тя заяви, че не е направила нищо нередно, за да бъде освободена от поста си.

Русеф е обвинявана, че извършвала финансови злоупотреби със средствата от предизборната си кампания и че е прикривала подробности, относно рецесията в страната. След гласуването в Конгреса тя заяви, че е изправена пред несправедливост, с която ще се бори.

В момента тя очаква решението на Сената, който ще определи, дали да бъде започнат процес за импийчмънт срещу президента. Последните проучвания показват, че повечето сенатори ще гласуват в подкрепа на подобно решение.

Ако това стане, Русеф ще бъде освободена от своя пост, докато финалното решение бъде взето. В този период властта ще е у вице-президента Мишел Темер.

Русеф заяви, че има „силата, куража и духа“, с които да се пребори със „заговорниците“. Тя подчерта, че не е предприемала действия, с които да оправдае евентуалния си импийчмънт. Според нея това е опит на тези, които не са успели да получат властта по демократичен начин, да я отнемат от нея.

„Прекарах младостта си в борба с диктатурата, а сега съм изправена пред държавен преврат“, заяви Русеф.

Тя заяви, че ще продължи да се бори с несправедливостта, пред която е изправена. Русеф е отменила и планираната си визита в Ню Йорк.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ддд

    0 1 Отговор
    кои българин си е подал оставка?
    трябва да бъде изхвърлен
  • 2 СТК412

    1 0 Отговор
    Нека наща МУТРА да изпрати своите шпиц команди с които свали Орешарски па да видим дали Дилма няма да подаде оставка.
Новини по държави: