Last news in Fakti

27 Април, 2016 15:42 877 4

Кристалина Георгиева: Дори по време на война, трябва да сме хуманни

  • кристалина георгиева-
  • бежанци-
  • хуманни-
  • война-
  • мигранти

Бежанците мечтаят конфликтът да приключи, заяви Георгиева

Кристалина Георгиева: Дори по време на война, трябва да сме хуманни - 1
Снимка: БТА/ AP

Дори по време на война, трябва да има място за човечност. Това заяви Кристалина Георгиева, заместник-председател на Европейската комисия с ресор „Бюджет и човешки ресурси“, пред американската радиоверига NPR.

Това е една от медиите, които се радват на най-голямо обществено доверие в САЩ, се казва в съобщение на пресцентъра на Председателството на ЕК в България.

„Когато говориш с бежанците – и аз съм говорила със стотици семейства – разбираш как те постоянно мечтаят конфликтът, от който бягат, да приключи, и те да могат да се приберат вкъщи", заяви Кристалина Георгиева, която е и съпредседател на Групата на високо равнище на ООН за финансиране на хуманитарната помощ.

„Докато това се случи, приемните общности трябва да се справят – да предоставят училища, подслон и, най-важното, работа на бежанците,"допълни още тя.

Кристалина Георгиева обясни, че в желанието да се помогне на бежанците международната общност не трябва да забравя хората, които ги приемат, защото много често и те изпитват трудности в ежедневието си.

„Ето защо хуманитарната помощ и помощта за развитие трябва да вървят ръка за ръка – ако помогнеш само на едните, но не и на другите, създаваш напрежение, което ще доведе до това бежанците трудно да бъдат приети от местните общности", добави Кристалина Георгиева.

Европейският бюджет отделя около 10.5 млрд. евро за справяне с бежанската криза през 2015 г. и 2016 г., над два пъти повече от първоначално предвиденото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    2 2 Отговор
    Кристалина Георгиева защо не вземе да си осинови 2-3 мигранчета и да миряса. И тя се прави на Меркел. Не разбраха ли , че това е ЖИВА ОКУПАЦИЯ от страна на мигриращите.
  • 2 Мишка

    1 1 Отговор
    Това не са мигранти от войната.Това са плъховете бягащи от подпаления кораб.Търсещи живот на чужд гръб.Колко от тях потърсиха работа училище за децата си и някакъв нормален начин на препитание.
    Ревът че храната и условията били лоши.Ами аз като отида в съседа да ям и да спя не се оплаквам.Ям каквото даде и спя където ме сложи.За претенций има хотел и ресторант.Ама там се плаща.Без пари каквото ти дадат с пари претенций.
    Плъхове са.И защото тия мъже не са мъже.
    Аз като мъж ако в Мойта страна има война няма да бягам.Вземам пушката и ще бъде както е казал Левски Свобода или смърт братя.Така постъпват мъжете.По-добре отсечена отколкото преклонена тлова.Плъховете бягат и разнасят зарази от където минат.
  • 3 по темата

    1 1 Отговор
    Така е, затова Сталинка трябва да бъде използвана за храна на военните кучета, за да могат да си вършат работата.
  • 4 Европеец

    2 1 Отговор
    Тия бюрократи кърлежи на хранилка в Брюксел трябва да им вземат заплатите и да хранят с тях тези за които уж толкова са загрижени.
    Много е лесно да разтягаш локуми и да си слуга на американските интереси докато си вземаш дебелата заплата от данъците на работещите европейци.Тази леля преди няколко месеца обясняваше как емигрантите щели да ни оправят раждаемоста.
    Супер нагла и безочлива дъртофелница подобна на Изперкел явно са инструктирани на едно и също място.