Last news in Fakti

28 Април, 2016 12:02 1 097 0

Тед Круз "залага на HP" за Белия дом

  • тед круз-
  • карла фиорина-
  • сащ-
  • избори-
  • президент-
  • белия дом

Сенаторът от Тексас иска да се върне в кампанията за президент

Тед Круз "залага на HP" за Белия дом - 1
Снимка: АП/БТА

Сенаторът от Тексас Тед Круз направи отчаян опит да се върна в борбата на Републиканската партия за излъчване на кандидат за президент. Той номинира бившия шеф на „Хюлет - Пакард“ Карли Фиорина за свой вицепрезидент, съобщава Ройтерс.

Си Ен Ен припомня, че стъпката на Тед Круз с номинацията на вицепрезидент идва след поредния супер вторник, при който той загуби от водещия кандидат сред републиканците Доналд Тръмп в пет щата в американския североизток.

Самата Карли Фиорина е известна със своите републикански убеждения и сенаторът от Тексас иска чрез нея да привлече колебаещите се републиканци.

През февруари тя се отказа да се състезава за републиканската номинация след като загуби първичните избори в Ню Хемпшир.

През целия си живот съм имала трудни битки. Те не ме плашат, заяви при представянето й Карла Фиорина.

Сенаторът на Тексас Тед Круз и губернаторът на Охайо Джон Кейсик обявиха, че са постигнали споразумение, за да спрат възходът на Тръмп в първичните избори. Според планът те няма да разкъсват вота си в определени щати, за да консолидират гласовете върху само един от тях.

Според Тед Круз неговото споразумение с Джон Кейсик е чудесен шанс за САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА