Last news in Fakti

7 Май, 2016 14:07 1 382 0

Извънредни полети за закъсали туристи в Гърция

  • стачка-
  • гърция-
  • туристи-
  • закъсали
Извънредни полети за закъсали туристи в Гърция - 1
Втори ден Гърция е блокирана от стачка. Снимка: АП/БТА

С извънредни полети прехвърлят туристите от гръцките острови към летищата в Атина и Солун, като програмата на полетите включва и вторник.

За да прехвърли блокираните туристи от островите, гражданската авиация не се включи в стачката. Има достатъчно места в самолетите и всички, които желаят да се върнат, могат да резервират билети, съобщиха от самолетните компании.
 

Около 100 българи са напуснали гръцкия остров Санторини тази нощ с извънреден ферибот, предаде bTV. Останалите са решили да удължат престоя си, след като от корабната компания са предупредили, че местата са ограничени.

Туристическите агенции осигуряват и безплатен превоз с автобуси по програмата на туристите. Блокираните от петък пристанища обаче нанесоха сериозен удар върху туризма.

Изтеглянето на протестите е свързано с изненадващото внасяне в парламента на спорния проектозакон за осигурителната система. Синдикатите вече втори ден блокират Гърция с демонстрации, като тази вечер ще има протести в цялата страна.

Демонстрантите обаче не блокират пътища и не създават проблеми на трафика. В неделя обаче ще има затруднения със снабдяването с бензин. Собствениците на бензиностанции съобщиха, че ще стачкуват през цялия ден, като се препоръчва да се зарежда с гориво днес през деня.

Железничарите спряха влаковете до понеделник, а в днешния съботен ден не се движи и градският транспорт. Започват дебатите в парламента по спорния проектозакон, като гласуването ще стане утре вечер, но дотогава се организират масови демонстрации в цялата страна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: