Last news in Fakti

8 Май, 2016 13:19 1 305 0

Северна Корея не иска да използва ядрено оръжие

  • ким чен-ун-
  • ядрено оръжие-
  • северна корея

Според Ким Чен-ун това може да стане само ако страната му бъде заплашена от други ядрени сили

Северна Корея няма да използва ядрено оръжие, освен ако това не бъде предизвикано от заплаха за суверенитета на страната. Това беше заявено от лидера на КНДР Ким Чен-ун в изявление пред партийния конгрес на управляващата партия в страната, цитиран от Би Би Си,

Пхенян за първи път тества ядрено оръжие през 2006 г. В началото на тази година страната извърши четвърти подобен опит, което причини недоволството на международната общност.

Ким е заявил, че е готов да нормализира отношенията на враждебни преди страни. Според корейската държавна медия той е заявил, че са необходими повече разговори с Южна Корея, за да се изгради чувство на доверие и разбиране.

Лидерът на КНДР заяви, че неговата страна е готова да спазва задълженията си за ядрено неразпространение.

Според някои корейски издания, той е заявил, че неговата страна трябва да внимава за евентуални провокации от страна на Сеул. Ким Чен-ун е изразява и желанието неговата страна да разгърне своите електроенергийни ресурси чрез ядрени електроцентрали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: