Last news in Fakti

10 Май, 2016 08:51 1 238 0

Хаос около импийчмънта на Русеф

  • дилма русеф-
  • импийчмънта-
  • хаос

От Сената заявиха, че ще проведат гласуването по процедурата

Хаос около импийчмънта на Русеф - 1
Снимка: БТА/AP

Бразилският Сенат обяви, че ще подложи на гласуване процедурата за импийчмънт срещу президента Дилма Русеф, въпреки решението за анулиране на гласуването, съобщи Би Би Си,

През вчерашният ден председателят на Долната камара на бразилския парламент анулира гласуването, което доведе до внасяне на процедурата по импийчмънт на 17-ти април. Според Валдир Мараняо при вота са били допуснати процедурни грешки. Той пое поста през миналата седмица, след като Върховният съд в страната отстрани неговият предшественик Едуардо Куня, заради разследване за корупция.

Опозицията иска оставката на Русеф, заради обвинения в злоупотреби с финансирането за нейната предизборна кампания и прикриване на информация за инфлацията в страната.

Председателят на бразилския Сенат Ренан Калхейрос определи решението на Куня като незаконно. В сряда сенатът трябва да гласува дали да започне процес за импийчмънта на Русеф. Калхейрос обяви, че гласуването ще се проведе, както е планирано.

Мараняо заяви, че е било неправилно депутати да обявяват предварително своята позиция относно гласуването и призова за повторен вот. Калхейрос от своя страна го обвини, че „си играе с демокрацията“.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: