Last news in Fakti

14 Май, 2016 15:59 1 344 3

Полша: В НАТО има неравенство

  • витолд вашчиковский-
  • нато-
  • полша

Това бе заявено от полския външен министър Витолд Вашчиковский

Външният министър на Полша Витолд Вашчиковский заяви, че в НАТО все още има неравенство между нови и стари членове, съобщи РИА Новости.

Той говори по време на международна конференция в Талин.

„Все още има два различни статута на членство в НАТО. Това са старите членове и тези, които са се присъединили към Алианса след 1999 г. Ние не искаме привилегии, а равенство“, заяви Вашчиковский. Той подчерта, че темата за неравенството в НАТО трябва да е една от основните по време на срещата на върха на Алианса във Варшава.

„Ние очакваме войска и инфраструктура на Алианса. Това ще покаже, че Изтокът е равен със Запада“, добави Вашчиковский.

Според него към момента Алиансът не е длъжен да се придържа към Основополагащият акт Русия-НАТО. Той беше подписан в Париж през 1997 г. В него двете страни заявяват, че не се смятат за сътрудници и заявяват готовност за сътрудничество за постигането на дългосрочен мир.

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шаран БГ

    2 2 Отговор
    Пан Вашчиковский ще намери и постигне в НАТО точно толкова "равенство", колкото имаше Полша във Варшавският пакт !! Нали и поляците ,като нас, изсулиха гащите и САЩ -войските са под кревата им!?
  • 2 Kcaniba

    2 2 Отговор
    надупените в НАТО са всеизвестни, вие сте на 1 во място, г-н вищякоски!!!!
  • 3 Бай хой

    0 2 Отговор
    Сети са Мара да са побара.
Новини по държави: