Last news in Fakti

16 Май, 2016 12:18 28 617 40

Вижте как кюрд сваля турски боен хеликоптер (Видео)

  • кюрди-
  • хеликоптер-
  • турция
Вижте как кюрд сваля турски боен хеликоптер (Видео) - 1

Кюрдските сили разпространиха видео, което показва свалянето на турски боен хеликоптер AH-1W Super Cobra в планинския район около Сърнак, югоизточна Турция.

Шокиращите кадри показват момента, в който турският хеликоптер е свален от кюрдски въоръжени, на фона на продължаващото вълнение в Турция.

Вижда се как турският хеликоптер AH-1W Super Cobra се готви за атака преди да бъде ударен от ракета земя-въздух.

Следващите кадри показват как кюрдски боец изстрелва смъртоносната ракета. Шестима турски работници са загинали в петък при свалянето на хеликоптера в планиснките райони на турски Кюрдистан, съобщават кюрдски източници. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ББЕ

    3 3 Отговор
    Разбира се, гръцки автор каква друга новина да покаже? Нека напише и колко кюрдски трупа, убити от турските спецчасти гният всеки ден под слънцето.
  • 2 Монго

    4 2 Отговор
    Е това е хеликоптера, който уж беше паднал по технически причини. Свален е с Игла, интересно е откъде са я взели. Най-вероятно идва от Сириря...

    Коментиран от #9

  • 3 ШБУЮ

    8 2 Отговор
    Хората са готови да се бият за независимост и да умират, а другите още се мъчат да се правят на господари. Не може да властваш над няколко народа, които имат много по-древна история от теб и да се чудиш, защо си искат своето. Когато дипломацията не може да реши нещата идват на ред оръжията и уменията.
  • 4 некойси

    5 2 Отговор
    Такава новина би навредила на рахата на султана.
  • 5 Византия

    4 3 Отговор
    Гръцкия автор Стефанаки е добре да напише за 200 години( 2 века България под византийско робство ) Византия колко българи изби.

    Коментиран от #6

  • 6 пхп

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Византия ":

    А ние на чия територия си направихме държавата?

    Коментиран от #7, #10, #22

  • 7 mediator37

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "пхп":

    Ние си направихме държава на територия, на която не живее нито един византиец. Територия която е напълно безлюдна -блатата на Онгъла, или рядко населена от славянски племена (федерати на Византия) , които Аспарух подчинява. Нито един византиец не си е загубил къщата, нивата, имота, нито един византиец не е заклан и жена му изнасилена, а децата отведени в робство.

    Коментиран от #11

  • 8 раме

    3 2 Отговор
    когато терориста наричаш боец терориста в България също може да стане боец за какво незнам какво си!!!!
  • 9 а ся

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Монго":

    Той стелта в Сърбия и той беше стар и амортизиран и пада :)
  • 10 Alfist

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "пхп":

    НА ТЕРИТОРИЯТА ОТ КОЯТО БЯХМЕ ИЗГОНЕНИ ПРИ НАСТЪПЛЕНИЕТО НА РИМСКАТА ИМПЕРИЯ!!!

    Коментиран от #13

  • 11 пхп

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "mediator37":

    Докато всеки се има за по-прав от другите, в този свят няма да има управия.Грешни сме всички.Трябва да си го признаем и променим.
  • 12 ДЪРА

    3 2 Отговор
    А МА ВЯРНО ЛИ КАК МОЖЕ ТЕЗИ НАГЛИ КЮРДИ ДА НАПАДАТ ТЕЗИ ИЗ ТРАДАЛИ ХОРИЦА ТЕЗИ МИЛИ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА ИСЛЯМА КВА ГАДОСТ ВЕДНАГА ДА СЕ УВЕДОМИ БХК
  • 13 пхп

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Alfist":

    И на какво се базира тази увереност?
  • 14 9837ygv9b3ynoih5

    2 4 Отговор
    Ехаааа браво на кюрдите. Какъв кеф само. Свалиха античовеците. По случая отивам да празнувам. Банкет.
  • 15 ЯВЕР

    0 5 Отговор
    Системи като "Игла", с която е въоръжен кюрда, са руски. Ясно е откъде растат ръцете на тази история. Обаче факта си остава факт - едно е подло чрез "партизани" да обстреляш въртолет, а друго си е пред целия свят да свалиш боен самолет. И да не можеш да направиш каквото и да е, освен да искаш извинения, които няма кой да ти ги даде, и да се оплакваш колко всички са лоши, защото отдавна не си фактор. Свърши времето когато някой се съобразяваше с възпитаниците на петолъчката, те тогава имаха поне обща идея, а сега имат рухнала икономика, която съвсем скоро ще се превърна в криза.

    Коментиран от #16, #17, #18, #19, #20, #23

  • 16 Петко

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "ЯВЕР":

    Интересно ми е, по какво съдиш, че кюрдите са подстрекавани от северна шириина и североизточна дължина...? Цялата работа май е в отговор на репресиите, наложени от Ердоган над кюрдски поселища и явното му намерение да сритва ПКК и да се мачкат кюрдите биещи се с ИДИЛ? Реално, поне така се получи като последователност....Ердоган прати турската армия на няколко операции срещу кюрдите, те си го връщат по тоя начин. А търговците на оръжие са щастливи. Те търгуват с всякакво оръжие и даже сингапурец може да ти продаде "Игла", дори янки търговец може да те снабди, ако бецалиш... За парите няма цвят и мирис - казали са. Русснаците правят добро и сравнително по-евтино оръжие от САЩ и други страни, затова тяхното винаги намира пазар. Едно е да си купиш АК за 140 гущера, друго е М за 260 гущера. Отделно, че руски оръжия са пръснати по цяла Азия, балканите, арабски страни и кьорав може да си купи. Ако визираш петолъчката, тя не е точно русски символ. червената петолъчка присъствува навред по света, а в армейските части си е вече традиция. Окултистка Кабалистка му работа... Символизира петолъча или петограмма или символ на човека, макар и да не е човека само с 5 крайника. Овцата, гущера, котката, лъва...също са. червената петолъчка е символ нa RotteShield - Червена звезда. А това е дълбока история от много векове. Но тя има и юдаистки корен. Винаги съм се чудил защо за всяка война спрягате русснаците като виновни? Е, русснаци всякакви, както и американци всякакви и българи всякакви...! Да приемем факта, че това са световни войни, започнати от малки, но влиятелни кръгове. И впоследствие въвличат цял свят в патакламата...като във Втората световна война. Джихадистите също са тяхно творение и продължение на манията за световен RIHE -Халифат-Райх. където този тесен кръг ще е диктатора. Не, че сега чрез пионки правителства не прави каквото му е кеф. Системите "Игла" ги има и в Украйна, тя също продава оръжие. Отделно частни търговци на оръжие от цял свят. Само в псевдтодемократична псевдосоциалистическа Абсурдистания или в превод - България, държавата мафия си търгува с оръжие, а частните елитни търговци са под крилото на държавата майчица иначе отиват в трапа... Но по цял свят има търговци продават и Игли... как разбра, че русснаците снабдяват кюрдите?

    Коментиран от #27

  • 17 330i

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "ЯВЕР":

    Да! С леката подробност че бягат като мишки от руските изтребители. А бомбардировача си е мишена!
  • 18 по темата

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "ЯВЕР":

    Като пикаш газ, поне го прави във фенера, че скоро ще ти потрябва, мохамедански терористичен .....
  • 19 по темата

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "ЯВЕР":

    Направо да се изкефеш, как султан доган си е изкривил лицето от злоба, разбрал, че аскера са го хванали по бели гащи и са го показали пред цал свят - направо уникално видео.
  • 20 Монго

    1 3 Отговор

    До коментар #15 от "ЯВЕР":

    Явер=помощник, нали така? Може и да се разбира и, като адютант. Е ма кого си адютант, на Ердооан ли? Що ме си ходите в Турция да живеете. Тука може и да ви накарат свинско да ядете...
  • 21 Bat Sande

    2 2 Отговор
    В Афганистан муджахидините сваляха руски самолети (СССР) с хамериканските "Стингъри". Сега е ред руснаците да им го върнат малко :-)
  • 22 Византия

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "пхп":

    България държава ли е?
  • 23 наблюдател

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "ЯВЕР":

    Ха ха,защо не свалиха руски изтребител,а в гръб 2 самолета изстреляха ракета по бомбардировач,празен и то на чужда територия?Ако на това не му казваш подлост....
    Турския въртолет е отишъл да избива кюрди,значи може да очаква ответен удар,това е война,а на война се случват точно такива работи.
  • 24 Asen

    0 0 Отговор
    Как го перна ба*и, ония играчи стреляха по трактора от упор почти и му само изкривиха бронята
  • 25 ИХА

    4 0 Отговор
    Браво, към 15 хиляди човека видяли статията. Да бяха поне половината изгубили това време да помислят как да оправят външния дълг на държавата ни, който е вече 23 милиарда. Все си пъхаме носа в делата на комшии или някой друг, а не си гледаме резила в държавата. Ето така отвличат вниманието от насъщние проблеми.

    Коментиран от #35

  • 26 чукча

    2 1 Отговор
    Я ми обясни къде е гърба на самолета ,че нещо се обърках.И нали точно тези самолети руснаците тръбяха ,че имали системи за РЕБ .Аман от Путино фили.

    Коментиран от #28, #29

  • 27 onq c konq е отврат

    0 2 Отговор

    До коментар #16 от "Петко":

    Reih, Rotschild, bezahlen...Първо се информирай как изглежда Райх на немски, после Червения Щит /никаква звезда/, а накрая почвай да "бецалиш"... И трите думи са на немски и е логично да си се изписват както в оригинала. Ти нищо не познаваш добре, едва сричаш стотина думи на немски, обаче бецалиш наляво-надясно...

    После пентаграмата се превръща в петограмм, обясняваш за кабала, но не споменаваш, че е еврейско учение... Изписваш "русснаци", но се съмнявам, че се справяш с руския, иначе щеше да напишеш "русские". Калпав коментатор, който не дава нищо съществено към казаното в статията...
  • 28 Монго

    0 2 Отговор

    До коментар #26 от "чукча":

    Човека има предвид "изодзадзе". Не се знае дали този самолет е имал РЕБ, и да е имал защо да го е пускал, да блокира радиостанциите на ислямистите? Не са очаквали това от Ердооан, груба тяхна грешка. Лесно се удря бомбардировач прибиращ се от мисия. Въпреки това "засечката" е станала с помоща на два АУАКС-а, от Гърция и от СА. Така Ф16 са можели да атакуват без включени радари, което ги прави невидими за руските пилоти. След изтрелване на ракетата (среден обсег на действие), атакуващия Ф16 (защото е имал и прикриващ) е направил остър вираж и "гмуркане", и се е отеглил следвайки релефа на местността на пределно ниска височина. Изпълнението е било, като по учебник-перфектно.
    Толкова от мене, мога и още но се съмнявам във възможностите ти за възприемане...
  • 29 No fes

    0 2 Отговор

    До коментар #26 от "чукча":

    Е щом не знаеш кое е гръб и кое е лице едва ли ще го разбереш и да ти го обясня.Може би предпочиташ термина "отзад" знам ,че на фесовете той по им харесва и можеш да го употребяваш.
    Що се отнася до РЕБ както го наричаш не всеки самолет е снабден с такава система и точно за това чалмите дебнат някой по беззащитен противник който не очаква че уж страна от коалицията срещу тероризма ще го причаква.
    Както се видя след инцидента турчулята си прибраха всичко и не посмяха да летят повече.Защото ги чакаха вече изтребители.
    После помислиха че лесно ще се разправят с кюрдите,но както се вижда от клипа не е лесно когато противника ти не е беззащитен.
  • 30 Vasik Atanasova

    1 1 Отговор
    ХА ПОЗНАЙТЕ С КАКВО ОРЪЖИЕ СТРЕЛЯ КЮРДА

    ПОБЕДА НАД ТУРЦИЯ

    ЕДИН ХЕЛИКОПТЕР ПО МАЛКО

    Коментиран от #33

  • 31 abc

    1 2 Отговор
    "Kurdish PKK militants have downed a Turkish AH-1 COBRA helicopter with a russian made 9K38 Igla Man-portable air-defense system (MANPADS) surface-to-air missile (SAM). The helicopter was downed in heavy clashes between Kurdish PKK fighters and the Turkish military."
  • 32 Гошо

    1 0 Отговор
    Браво!
  • 33 българин

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "Vasik Atanasova":

    Много ясно, че е руско оръжието, Путя действа на всички фронтове, включително и подкрепа за ПКК! :)
    След, като турците свалиха руския самолет, много неща се промениха, включително и в България.

    Коментиран от #34

  • 34 Монго

    0 2 Отговор

    До коментар #33 от "българин":

    Да не забравяме, че произведено у нас оръжие през Саудитска арабия достига до умерената опозиция, а то е руски лиценз.
  • 35 браво

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "ИХА":

    Най-точният коментар!
  • 36 реал

    1 3 Отговор
    ПУТИН БЕШЕ КАЗАЛ ЧЕ КОЙТО ИМА СТЪКЛЕН ПОКРИВ НЕ ТРЯБВА ДА ХВЪРЛЯ КАМЪК НЕ ТРЯБВА ДА ЗАБРЯВА ЧЕ ТОВА ВАЖИ И ЗА РУСИЯ НЕГОВИЯ ПОКРИВ Е СЪЩО СТЪКЛЕН И ПО ГОЛЯМ И ПО ТРУДНО СЕ РЕМОНТИРА
  • 37 Киро

    1 0 Отговор
    Така, така - очакваше се да се появят руски оръжия за борба със самолети и хеликоптери в Кюрдистан.
    Турчоляка само по въздух смееше да ходи там, сега вече няма да ходи.

    Скоро ердогрух ще си получи заслуженото по всички фронтове.
  • 38 СССР

    0 0 Отговор
    Те тва е СУПЕР КОБРА за скрап!!! Тая ракета е специално дарение за умерената Кюрдска опозиция от Москва!!!

    Коментиран от #40

  • 39 ИСТИНАТА

    0 0 Отговор
    ТОЗИ КЮРДСКИ ЦИГАНИН НЕ УСПЯ ДА ПРЕЖИВЕЕ ГОДИНАТА И Е ЛИКВИДИРАН !!! ПУТИН Е ДАЛ НА ЦИГАНИТЕ ПЗРК ,НО ТУРЦИЯ СИ ОТМЪСТИ И ИЗПРАТИ В НЕБИТИЕТО ЦЯЛ ДЖИП С РУСКИ ВОЙНИЦИ В СИРИЯ !!! И ЕДИН РУСКИ ГЕНЕРАЛ БЕШЕ ВЗРИВЕН ОТ ТУРСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ МИТ !!! СЛЕД ТОВА ПУТИН СПРЯ ПОМОЩА ЗА КЮРДСКИТЕ ЦИГАНИ !!! ИНТЕРНЕТ Е ПЪЛЕН С ТРУПОВЕ НА ЛИКВИДИРАНИ ТЕРОРИСТИ ОТ ПКК И ИМА ОГРОМЕН ВИДЕОМАТЕРИАЛ КАК КЮРДСКИТЕ ЦИГАНИ ССЕ ПРЕДАВАТ НА ТУРСКИТЕ КОМАНДОСИ !!! НО СТЕФАНАКИ ЯВНО НЯМА ИНТЕРНЕТ !!!НОРМАЛНО Е ГЪРЦИТЕ ДА СИМПАТИЗИРАТ НА КЮРДИТЕ ТЕ СИ ПРИЛИЧАТ -ЦИГАНИ СА !!!
  • 40 ЗАПОЗНАТ

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "СССР":

    ОЧАКВАЙТЕ ТУРСКИ ВОЕННИ ПОМОЩИ И ЗА УМЕРЕНИТЕ ЧЕЧЕНЦИ В РУСИЯ !!!
Новини по държави: