Last news in Fakti

26 Май, 2016 10:41 1 045 2

Лидерите на Г-7 обсъждат бежанската криза

  • г-7-
  • лидери-
  • икономика-
  • бежанци-
  • криза-
  • япония

Във фокуса на срещата в Япония ще бъдат икономическите предизвикателства

Лидерите на Г-7 обсъждат бежанската криза - 1
Снимка: БТА/ AP

Лидерите на Г-7 се събраха в Япония, за да обсъдят предизвикателствата в световен мащаб и актуалните проблеми, съобщи ДПА.

Една от основните теми на разговорите на най-развитите икономики ще бъде бежанската криза, заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск на първия ден на срещата.

Той добави, че ще поиска от лидерите на Г-7 да се увеличи обществената подкрепа и помощ към мигрантите, чийто брой за миналата година в Европа достигна над един милион души.

Във фокуса на срещата, която се провежда на полуостров Шима, ще бъдат икономическите предизвикателства в световен мащаб.

Очаква се да бъде обсъден и конфликтът в Украйна и ролята на Русия, която бе изключена от Г-8 през 2014 година след анексирането на Крим.

В Г-7 влизат Великобритания, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и САЩ, а на срещите има и представители на ЕС. Италианският премиер Матео Ренци обяви, че през следващата година форумът ще се проведе в Сицилия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българин

    0 0 Отговор
    Каква анексия, бе? Вие да сте чували нещо за Кримската война преди 150 години между Русия и Турция? Крим е непотопяемият самолетоносач на Русия и тя никога няма да го даде!
  • 2 българин

    0 0 Отговор
    Ренци сигурно се надява мафията да му помогне да опази Сицилия от бежанците, затова ги кани там.
Новини по държави: