Last news in Fakti

26 Май, 2016 12:04 1 713 7

Премиерът на Словакия: Тук не е място за мюсюлмани

  • словакия-
  • мюсюлмани-
  • ислям-
  • роберт фицо-
  • премиер

Ислямът няма място в Словакия, заяви премиерът

Премиерът на Словакия: Тук не е място за мюсюлмани - 1
Снимка: БТА/ AP

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо заяви, че страната му не е място за мюсюлмани, съобщи „The Slovak Spectator“.

„Може да звучи странно, но съжалявам... ислямът няма място в Словакия“, заяви премиерът, според когото напливът на мюсюлмани би представлявал заплаха за местните традиции и култура.

Словашкият лидер заяви, че е разговарял с малтийския си колега, който му е споделил, че проблемът не е от пристигащите мигранти, а желанието им да променят лицето на страната.

Политическите анализатори в страната останаха изненадани от изказването на Роберт Фицо. Според тях реториката се дължи на предстоящото председателство на ЕС от страна на Словакия. 

„Словакия е мултиетническа държава в исторически план и премиерът отрича дългосрочното етническо разнообразие с думите си“, заяви Елена Криглерова от Центъра за изследване на етноса и културата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    6 0 Отговор
    Броят на достойните европейски политици се увеличава
  • 2 ЗАЗА

    5 0 Отговор
    Абсолютно подкрепям този мин. председател! Браво така се отстоява позиция и защитават ценностти. Защото наистина става въпрос за това че тези идват и не искат съществуване и интеграция, а да наложат техния модел и норми на живот. Последен пример от преди дни, където в Швейцария някакви двама ученици сирийци отказвали да се ръкуват с учителките си защото били жени. Добре, че у швейцарците е останал малко мозък та реагираха светкавично и вече, които откаже ръкуване с учител го грози яка глоба, а там които е ходил знае глобите се прилагат безапелационно!
  • 3 Този

    1 3 Отговор
    а в Бг няма проблеми щото традициите ни са вече толкова размити
  • 4 ТО стоян деса

    2 4 Отговор
    Я тоя да не се прави на луд-такива приказки са недемократични и в разрез с европейската ценносна система.Явно и на този му плаща Путин-гаден комунист.Този мин.прецедател е срам за Европа,която има нови ценности-а той живее още в миналият век.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 АУБАУ

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "ТО стоян деса":

    И кои са тези ценности че не ги знам
  • 6 соросоид

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "ТО стоян деса":

    Най вече са в разрез с американските гей ценности.Сега чичо Сорос ще даде парички на разни комитетчета да плюят по словаците че не искат да ги обрязват
  • 7 Kcaniba

    2 0 Отговор
    Адмирации!!!
    Мюсулманите в арабеския полуостров!!!
    Там - бурки, чалми, джамии!!!!
Новини по държави: